Podopost magazine nr. 9, 2023

  Medisch pedicure Ellen van Horssen: ‘Dit werk past goed bij mijn nieuwsgierige aard’ | Nicole liep mee op de voetenpoli van het Amsterdam UMC | Waarom zou je online verkopen als je al een cliëntenstop hebt? | Column Selena: éénpitters | Kennistoets (Pseudo) unguis incarnatus

  Column Iris: Onderhandelen loont

  Toen ik een paar jaar terug een nieuwe bank wilde kopen bleek bij onderhandeling dat winkel A €100 bezorgkosten berekende, terwijl winkel B bereid was om de bezorgkosten te laten vervallen. De keuze was dus snel gemaakt, de bank werd zonder bezorgkosten besteld bij winkel B. Waarom dit voorbeeld?

  Redactioneel: Zorgen over de zorg

  Sinds mijn moeder een klein jaar geleden een beroerte kreeg, is zij zo ongeveer de gehele Nederlandse zorgmolen doorgegaan. Huisarts, thuiszorg, ziekenhuis, revalidatiecentrum... En nu woont ze alweer ruim een half jaar in een verpleeghuis.

  Column Selena: Eénpitter op een eiland

  Hoe vaak ik niet hoor: 'Ik ben maar een éénpitter'. Waarom die 'maar'. Is er iets mis met alleen werken? Mis je iets? Je hebt hier toch voor gekozen? Of heb je liever personeel of werk je liever voor een baas? Als je jezelf weer eens betrapt op de 'maar een éénpitter'-zin, vraag je dan eens af waarom je het zo verwoordt. En waarom zit je op een eiland?

  Casus: Een ochtend in een zorginstelling

  Ambulant medisch pedicure Marga de Schepper werkt twee dagen per week in verschillende zorginstellingen. Zij heeft hier te maken met cliënten met een breed scala aan achterliggende aandoeningen en werkomstandigheden die niet altijd optimaal zijn. Marga laat ons zien hoe zij haar werkdag indeelt.

  Kennistoets: (Pseudo) unguis incarnatus

  In pedicurepraktijken is het bijna dagelijkse kost: de behandeling van een (pseudo) unguis incarnatus. Soms is het euvel eenvoudig op conservatieve - in principe pijnloze - wijze te verhelpen. Het kan echter ook om complexere problematiek gaan, waarbij verschillende behandelmethoden mogelijk zijn. In een enkele situatie is een doorverwijzing noodzakelijk. Een artikel over de diverse behandelmogelijkheden.

  Ondernemen: Webwinkel erbij?

  Waarom zou je online verkopen als je al een cliëntenstop hebt ingesteld? Twee experts leggen uit dat een webwinkel een goede aanvulling op je praktijk is, juíst als je een bomvolle agenda hebt.

  Op bezoek bij Ellen van Horssen: ‘Dit beroep past bij mijn nieuwsgierige aard’

  Medisch pedicure Ellen van Horssen viert dit jaar haar 45-jarige jubileum in de zorg. Van oorsprong is ze ziekenverzorger, maar tegenwoordig werkt ze op een zorgboerderij en drie dagen per week in haar pedicurepraktijk Zuidoostbeemster. 'Dit werk past bij mijn nieuwsgierige aard.'

  Praktijk: Meekijken op de voetenpoli

  Op de voetenpoli van het Amsterdam UMC komen patiënten met vaak ernstige aandoeningen. Medische pedicure Nicole Boutard greep de kans aan om daar een dagje mee te lopen met een podotherapeut. Zelden leerde ze in zo'n korte tijd zoveel bij.

  ‘Wij zijn degelijk gediplomeerden en geen slagers!’

  Tegenwoordig weet een cliënt dat die bij een gecertificeerde pedicure in goede handen is. Daar is een lange strijd aan vooraf gegaan, tegen onder meer 'beunhazerij' en 'je reinste volksverlakkerij'. Een schets daarvan aan de hand van krantenartikelen uit de laatste 55 jaar.

  Voetenwerk, november 2023

  In Voetenwerk november 2023: 60 jaar in het vak en nog niet klaar, Regiodagen 2024, dit doet projectgroep Groen Ondernemen, campagne voeten op leeftijd en FAQ over btw.

  Pdf Podopost nr. 9, oktober 2023

  Hieronder kun je Podopost nr. 9-2023 lezen als doorbladerbare pdf. Wil je liever de online artikelen als losse artikelen lezen dan kan dat natuurlijk ook. Om onderstaande pdf te kunnen bekijken, moet je ingelogd zijn met een Podopost abonnement.