Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Meldplicht IGZ voor nieuwe medisch pedicures

Webredactie

Nieuwe zorgaanbieders, waaronder medisch pedicures, moeten zich melden bij de Inspectie voor de Gezondheidszorg voor ze aan de slag kunnen. Dat staat in het wetsvoorstel Wet toetreding zorgaanbieders waarmee de ministerraad op voorstel van minister Schippers van Volksgezondheid, Welzijn en Sport heeft ingestemd. De wet gaat gelden voor iedereen die onder de Wet kwaliteit, klachten en geschillen gezondheidszorg (Wkkgz) valt.

De nieuwe wet moet ervoor zorgen dat de Inspectie voor de Gezondheidszorg beter in staat is om de kwaliteit van nieuwe zorgaanbieders in een vroeg stadium te beoordelen. De meldplicht geldt niet voor al bestaande zorgaanbieders. Naar verwachting zullen zo’n 8.000 tot 10.000 zorgaanbieders zich melden zodra de wet in werking treedt. Wanneer dat is, is nog niet bekend.

Of de nieuwe wet voor álle pedicures gaat gelden is nog niet duidelijk. ProVoet overlegt met het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport of pedicures onder de Wkkgz vallen en met de nieuwe meldplicht te maken krijgen.