Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Mobiel en vast pinnen: een overzicht van de aanbieders

Webredactie
Betalen via pin

In de markt van traditionele en mobiele pinsystemen zijn diverse aanbieders actief. Daarnaast mengen de banken zich ook in deze markt. Voor pedicures kan het nog best een klus zijn om uit te zoeken welke oplossing het beste past. Toch is het de moeite waard om hier goed in te duiken, want het hangt zowel van het aantal transacties als van je persoonlijke voorkeuren af wat voor jou de beste keuze is. Ook hebben veel aanbieders regelmatig kortingsacties, dus het kan geen kwaad om de websites goed in de gaten te houden. Hieronder vind je een overzicht van de belangrijkste aanbieders met een korte beschrijving.

iZettle

iZettle biedt een mobiel betaalsysteem aan voor kleine ondernemers. Daarnaast bieden ze een mobiel kassasysteem waarmee je onder meer je voorraad kunt organiseren, betalingen accepteren en verkopen analyseren. Je betaalt eenmalig 19 euro voor de kaartlezer en daarnaast een percentage van je omzet, die afhankelijk is van de hoogte van je omzet die maand. Hoe meer omzet, hoe lager het percentage, dat begint bij 2,75%.

SumUp

SumUp biedt twee verschillende mobiele kaartlezers aan, één die werkt via bluetooth met je telefoon en één die werkt via 3G, waarbij je geen telefoon nodig hebt. Ook SumUp heeft een kassasysteem. Verder werkt SumUp grotendeels hetzelfde als iZettle, met een eenmalig bedrag van 39 euro voor de kaartlezer. Daarnaast betaal je ook bij SumUp een percentage van je omzet, dat begint bij 2,75%.

MijnPIN

Bij mijnPIN heb je de keuze uit diverse mobiele pinapparaten en betaalterminals, die uiteenlopen in prijs van 99 euro voor een mobiel apparaat tot 350 euro voor een traditionele variant. MijnPIN werkt met een prijssysteem waarbij je bij een gemiddeld bonbedrag dat lager is dan 14 euro, 1,8% over je omzet betaalt. Daarboven betaal je 25 eurocent voor Maestro-betalingen en 2,5% voor alle andere betalingen. Bij mijnPIN worden betalingen direct verwerkt.

PinMobile

PinMobile biedt een mobiele kaartlezer aan voor 99 euro. Daarnaast betaal je 30 eurocent per transactie en bij creditcards 2% van het transactiebedrag. Bij PinMobile betaal je daarnaast een maandelijks bedrag van €9,95. Ook ga je bij PinMobile een contract aan, dat overigens wel maandelijks opzegbaar is.

Banken

Ook de banken bieden allemaal een eigen pinoplossing aan, vaak in samenwerking met een externe partner. De overeenkomst is dat je, om van een aanbod van een bank gebruik te kunnen maken, een zakelijke rekening moet hebben bij de betreffende bank. Daarnaast zit je minimaal een jaar vast aan een contract.

Rabobank

De Rabobank manifesteert zich het meest actief in de pinmarkt en biedt als enige bank een eigen mobiele pinoplossing aan: Rabo SmartPin. Daarnaast kun je bij de Rabobank vaste en mobiele betaalterminals huren of kiezen voor alleen een betaalsysteem, als je zelf al een apparaat hebt. De maandelijkse kosten lopen uiteen van €3,60 als je al een eigen apparaat hebt tot 39 euro voor een mobiele betaalterminal.

ABN AMRO

ABN AMRO biedt twee ‘Winkelpakketten’ aan in samenwerking met partner European Merchant Services (EMS); één met betaalterminal, waarbij je een automaat huurt, en één zonder, voor als je er zelf al één hebt. De variant met betaalterminal kost je maandelijks gemiddeld 35 euro, afhankelijk van de terminal waarvoor je kiest. Daarnaast betaal je een percentage of een bedrag per transactie, afhankelijk van de betaalmethode.

ING

Bij ING kun je een betaalterminal kopen of huren. Hierbij heb je de keuze uit een mobiele of vaste automaat. Als je kiest voor huren betaal je eenmalige aansluitkosten van 50 euro en daarnaast een maandelijks bedrag van ongeveer 40 euro. Verder betaal je een bedrag per transactie dat minder wordt bij meer transacties en begint bij 5,7 eurocent.

KNAB

KNAB heeft samenwerkingen met iZettle en PinMobile waardoor je bij beide aanbieders korting krijgt op het eenmalige bedrag voor de mobiele kaartlezer. Daarnaast betaal je bij iZettle en PinMobile de standaardbedragen en percentages per transactie (zie boven).

SNS

SNS Bank heeft een samenwerking met CCV, waardoor je daar een korting van 10% krijgt bij aankoop.

Overzicht aanbieders in tabel

Overzicht aanbieders pinautomaten een kaartlezers

Dit artikel is een aanvulling op het artikel Pinnen welke mogelijkheden zijn er? in Podopost nr. 10, 2018 (verschijningsdatum 14-12-2018).