Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

MSK neemt Podiamed over

Maureen Limpens
“Wij zijn nu MSK-Podiamed”, was ineens te lezen op de website van MSK. Sinds 14 februari van dit jaar heeft MSK Podiamed overgenomen. De redactie van Podopost belde zowel met Jolanda den Hoed, die samen met haar man Martin Cooijman, eigenaar is van Podiamed, en Marco Kronenburg van MSK. Wat is er voorafgegaan aan de overname?
© milosducati / Fotolia

“Eigenlijk is het gewoon op ons pad gekomen”, vertelt Jolanda aan de telefoon. “Ik ben er vanwege mijn gezondheid aan toe om te stoppen, terwijl Marco nog heel veel zin heeft om door te gaan.” Via een wederzijdse kennis hoorde Marco van de wens van Jolanda en nam meteen contact met haar op. Jolanda: “Ik was gelijk enthousiast, toen Marco belde.” Het voortbestaan van Podiamed ligt haar na aan het hart. “Ik wil dat Podiamed doorgaat, dat er weer volop energie in het bedrijf gestopt wordt en dat het nog mooier, beter en leuker wordt. En een belangrijke voorwaarde voor overname is dat mijn personeel kan blijven en mijn klanten bediend blijven. Wie kun je dan beter hebben dan MSK.”

Marco is eveneens enthousiast over de overname. “Net zoals MSK is Podiamed vertegenwoordiger van bepaalde producten in Nederland en België en hebben ze ook eigen producten. Dat maakt overname heel aantrekkelijk”, licht Marco Kronenburg toe.  “Wat het ook aantrekkelijk maakt, is dat bij beide bedrijven personeel met verstand van zaken werkt.” De vijf medewerkers van Podiamed worden dan ook door MSK overgenomen. Marco benadrukt dat ook Jolanda’s eigen verzorgingslijn Strictley Pure Skincare gewaarborgd blijft. “Jolanda heeft haar personeel de afgelopen jaren wegwijs gemaakt in het ontwikkelen van nieuwe producen. Dus het is niet zo dat, nu Jolanda zich terugtrekt, dat daar niets nieuws meer op ontwikkeld wordt.” En de locatie in Rotterdam blijft gehandhaafd. Dat geeft Martin en Jolanda het vertrouwen om zich volledig uit het bedrijf terug te trekken, dat dus vanaf nu verder gaat onder de vlag MSK-Podiamed.

En wat gaat Jolanda nu doen. “Na 32 jaar is het eindelijk tijd voor andere zaken.” Op vakantie is ze nog nooit geweest, dus dat gaat er binnenkort van komen. En ze geniet ook al van het vooruitzicht om tijd met haar paard en hond door te brengen. “Maar het eerste wat ik ga doen, is iets leuks plannen met mijn moeder.”