Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Nieuwe behandeling slaapproblemen oncologische patiënten

Webredactie

Rijndam Revalidatie biedt sinds kort een behandeling van slaapproblemen aan voor oncologische patiënten. De behandeling bestaat uit verschillende onderdelen: voorlichting, energieverdeling, gezond bewegingspatroon, ontspanningstherapie en cognitieve gedragstherapie.

 

Ruim een derde van de oncologische revalidatiepatiënten heeft te kampen met slaapproblemen, die weer kunnen leiden tot vermoeidheid, stemmingsstoornissen, verminderde concentratie en vergeetachtigheid. In het Albert Schweitzer ziekenhuis in Dordrecht krijgen revaliderende oncologiepatiënten ondersteuning bij slaapproblemen. Een psycholoog beoordeelt na een intakegesprek of de patiënt baat kan hebben bij de groepsbehandeling. De groep, bestaande uit zes oncologische patiënten, wordt intensief begeleid door een ergotherapeut, haptotherapeut en psycholoog.

Tijdens de groepsbehandeling wordt voorlichting gegeven, aandacht besteed aan energieverdeling en een gezond bewegingspatroon en ontspannings- en cognitieve gedragstherapie gegeven. De groepsbehandeling is een module binnen het oncologisch revalidatieprogramma van Rijndam.

Bron: Rijndam Revalidatie