Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Ondernemer moet per 1 oktober coronabelastingschuld afbetalen

Per 1 oktober 2022 moeten ondernemers belastingschulden afbetalen die ontstaan zijn door bijzonder uitstel van betaling. Het gaat hierbij onder andere om uitstel tijdens de coronacrisis.


© Gert Jan Rodenboog / Nationale Beeldbank

Ondernemers die door de coronacrisis betalingsproblemen hadden, konden tussen 12 maart 2020 en 31 maart 2022 bijzonder uitstel van belastingbetaling aanvragen bij de Belastingdienst. Sinds 1 april moet je nieuw opkomende belastingen weer gewoon op tijd betalen.

Heb je bijzonder uitstel van belastingbetaling gekregen? Dan heb je brieven van de Belastingdienst gekregen met informatie over de hoogte van de schuld en de betalingsregeling. Je krijgt van oktober 2022 tot november 2027 de tijd om de belastingschuld af te lossen. Je betaalt elke maand een vast bedrag. Dit maandbedrag staat in een brief die je van de Belastingdienst krijgt. De uiterste betaaldatum van de eerste termijn is 31 oktober 2022. Je kunt ook eerder starten met afbetalen.

Voor sommige ondernemers wordt het mogelijk om de aflossingstermijn van de coronabelastingschuld te verlengen van vijf naar zeven jaar. Ook wordt het mogelijk om eenmalig een betaalpauze van drie maanden in te lassen en om per kwartaal te betalen in plaats van per maand. Meer informatie bij de Belastingdienst.

Bron: KvK