Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Ook Mephisto, Meindl en Footnotes bieden enkele schoenen in het comfortsegment

Webredactie

Elk voor- en najaar vindt In het Centrum voor Accessoires, Schoenen en Tassen (C.A.S.T.)  in Nieuwegein de Internationale Schoenen-  & Lederwarenbeurs Nederland plaats. In dit indoor-winkelcentrum, met een oppervlakte van 20.000 m2 presenteren agenten, importeurs, groothandelaren, en vertegenwoordigers van binnen- en buitenlandse fabrikanten in 200 showrooms een internationaal aanbod van meer dan 600 merken. In Podopost nr. 3, 2014 kunt u een selectie zien van een aantal bekende en minder bekende merken die interessant zijn voor het schoenadvies van de pedicure. Maar ook merken als Meindl, Footnotes en Mephisto bieden enkele modellen in het comfortsegment aan. Hieronder de belangrijkste kenmerken van deze schoenmerken.

Footnotes zit eigenlijk in het modieuze segment, maar heeft ook enkele modellen waar wat meer aandacht besteed is aan pasvorm. Een deel van de collectie heeft een uitneembaar voetbed.
Productgroepen: damesschoenen, comfortschoenen dames, Young Fashion/Streetwear, laarzen.
Wijdtematen: standaard in G en H, afhankelijk van het model soms ook in D, E of K.
Lengtematen: van 36 – 44
Ook halve maten: Ja
Speciale lijnen: niet voor het comfortsegment
Prijsrange: € 139 – € 199

Footnotes_gecombineerd
Enkele modellen van Footnotes

 

 

 

Meindl is me name bekend om zijn wandelschoenen. Minder bekend is dat Meindl ook comfortschoenen levert. Bovendien kan ook een goede wandelschoen de voet goed ondersteunen.

Productgroepen: kinderschoenen, comfortschoenen dames en heren, outdoor-/wandelschoenen.
Wijdtematen: F, H,I en K
Lengtematen: 3,5 – 10
Ook halve maten: ja
Speciale lijnen: Comfort Fit -Wellness Sport heeft een zogeheten gebroken leest, waardoor de leest smal is bij de hiel en breder is bij de voorvoet. Ook heeft deze lijn een versnelde ondersteunende afwikkeling. Comfort Fit -Hiking is breder dan de schoenen uit de sportlijn. De schoenen hebben een kurkenvoetbed en zijn voorzien van een technisch vlies, dat snel vocht opneemt voor een droge voet.
Prijsrange: €159 – € 229
Bijzonderheid: Meindl heeft ook een zogeheten zesteens-leest met een speciale afwikkelbalk dat net een stapje voor orthopedische schoenen zit en regelmatig wordt voorgeschreven aan mensen met diabetes of reuma.

 

Meindl_gecombineerd
Ook Meindl heeft schoenen in het comfortsegment.

 

 

 

Mephisto schoenen hebben een goede pasvorm en een uitneembaar voetbed. Het materiaal dat gebruikt wordt is van goede kwaliteit. In de loopzool is de Soft-Air Technology verwerkt.
Productgroepen: dames- en herenschoenen voor dagelijks gebruik en voor de betere wandeltocht.
Wijdtematen: De Mephisto-collectie is opgebouwd vanuit een G- leest en de MOBILS collectie heeft als basis een H- leest!
Lengtematen: 2 ½ tot en met 9 ½.
Ook halve maten: Ja
Speciale lijnen: Nee, maar veel van de modellen zijn extra zacht gepolsterd, volledig leder gevoerd en zonder naden in de voorvoet.
Prijsrange: € 69,95 – €199,95

Mephisto_gecombineerd
De klassieker van Mephisto is nog steeds bij veel mensen bekend, maar het merk is ook vernieuwd, zoals op de afbeelding is te zien.