Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Sneaker maakt watervoorzieningen in Kameroen mogelijk

Maureen Limpens

Sneakerwinkel Sunika, Amsterdam, heeft begin juli de ‘Earth Water x Kangaroos Ultimate OG Africa’ gelanceerd. De winst die deze sneakers opbrengen, is bestemd voor noodhulp in gebieden waar Earth voor watervoorzieningen zorgt.

Drinkwater

Earth en Kangaroos hebben een duurzame, handgemaakte en limited edition-sneaker gelanceerd, die symbool staat voor de schaarste van schoon drinkwater in derdewereldlanden. Sneakerfans konden een exclusief paar aanschaffen en zo  wat goeds bijdragen aan de wereld. De winst van de limited edition (oplage van 400 stuks) is bestemd voor noodhulp in de gebieden waar Earth watervoorzieningen creëert.

Noodhulp hard nodig

De samenwerking tussen Earth en het internationale sneakermerk Kangaroos is voor de oprichter van Earth, Henk Witteveen, een mooie stap, zegt hij in een persbericht: ‘’We doneren al jaren aan stichting LiveBuild in Kameroen en dragen hun plannen een warm hart toe. Onze noodhulp is daar hard nodig doordat het Engelstalige gedeelte van Kameroen het Franstalige gedeelte stelselmatig onderdrukt. Ik ben blij dat we nu samen met Kangaroos, de schaarste van schoon drinkwater in deze gebieden, wereldwijd onder de aandacht kunnen brengen.”

De premium Earth Water X Kangaroos Ultimate OG Africa is voor 270 euro te koop bij enkele sneakershops wereldwijd. In Nederland zijn ze allen verkrijgbaar bij Sunika Amsterdam, Sneakerbaas, Concrete, Shoepirates, THBX en X21.

 Bron: Schoenvisie