Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Tips als je voor jezelf begint als nagelstylist

Begin je je eigen nagelstudio? Daar komt best veel bij kijken. Daarom heeft de Kamer van Koophandel (KvK) de nodige informatie op een rijtje gezet over bijvoorbeeld veilig en gezond werken of het regelen dat je een salon aan huis kunt beginnen.

Manicure in a beauty salon *** Local Caption *** © schankz / Fotolia
© schankz / Fotolia

Het handelsregister laat zien dat het aantal nagelstudio’s tussen 2018 en 2023 enorm is gegroeid. Op sommige plekken in Nederland is het lastig om een plek te veroveren als startende nagelstylist. Onderzoek daarom of je idee kans van slagen heeft. De KvK vertelt hoe je dat kunt doen. Ook is het belangrijk om te kijken of je vanuit huis wil werken, een bedrijfsruimte wil huren of bijvoorbeeld alleen een stoel wilt huren in een bedrijfsruimte waar ook andere ondernemers werken, zoals een schoonheidsspecialist.

In het overzicht is ook aandacht voor diverse wetten en regels op het gebied van veilig en gezond werken. Er wordt bijvoorbeeld verwezen naar de Veiligheidsinformatie nagelproducten van de Nederlandse Cosmetica Vereniging. Als het gaat om het importeren van cosmetica, is er een apart artikel op de KvK-site: kvk.nl/internationaal/cosmetica-importeren/.

Bron: KvK