Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Voetballer wil miljoenen van sponsor vanwege knellende schoenen

Webredactie

De Belgische voetballer Marouane Fellaini wil zo’n 2,4 miljoen euro zien van zijn voormalige sponsor, sportschoenenmerk New Balance, omdat de voetbalschoenen van het Amerikaanse merk niet lekker zaten. Volgens de Belgische international werd ondanks zijn klachten niets aan “de schoenen van slechte kwaliteit” gedaan. Zijn advocaten zeggen dat de ongemakkelijke schoenen zijn spel negatief hebben beïnvloed.

Fellaini tekende in 2012 een contract met New Balance. Nadat dat contract in 2016 was verlopen, liepen onderhandelingen tussen de Belg en het sportmerk over een nieuw contract op niets uit. Uit rechtbankdocumenten die in Londen zijn ingediend blijkt volgens de Engelse krant The Sun dat Fellaini herhaaldelijk bij zijn sponsor heeft geklaagd. De gesponsorde schoenen zouden eerst moeten worden gestoomd en uitgerekt door de materiaalmensen van Manchester United, Fellaini’s club, voordat hij ze kon dragen. Desondanks deden ze pijn aan zijn voeten.

New Balance wijst de claim van Fellaini in de rechtbankdocumenten af. Volgens het sportmerk was de Belg zo tevreden over de schoenen dat hij ze als “perfect” omschreef en 12 extra paren bestelde.

Bron: https://www.thesun.co.uk/sport/4845076/man-utd-marouane-fellaini-sue-new-balance-2-1million-boots-hurt-feet/