Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Aantal nagelstylisten groeit sterk

Het aantal nagelstylisten is de afgelopen vijf jaar flink toegenomen. Dat meldt de Kamer van Koophandel (KVK) na analyse van het aantal inschrijvingen. In 2018 stonden er ruim 7.830 nagelstylisten ingeschreven bij de KVK. Begin 2023 zijn het er bijna 11.300. Een toename van 44 procent.

Uit de cijfers van de KVK blijkt dat 38 procent van de nagelstylisten is gevestigd in Zuid-Holland of Noord-Brabant. In Zuid-Holland zijn dit 2.283 nagelstylisten en in Noord-Brabant 2.017. In Zeeland en Flevoland zijn de minste nagelstylisten gevestigd: respectievelijk 285 en 341.

Sociale media als inspiratiebron

Sociale media spelen een grote rol bij het bekendheid geven aan je bedrijf en product. Maar ook voor inspiratie, vertelt Marijn Baijer, eigenaar van nagelsalon De Lakster in Oud-Beijerland, op de site van de KVK. ‘Ik heb vooral veel jonge klanten. Uiterlijk is belangrijk. Ze willen mooie nagels die er verzorgd uitzien voor een langere periode. Het moet passen bij een bepaalde outfit of een speciale gelegenheid en een behandeling is genieten van een luxe momentje, even wat me-time. De jonge generatie heeft er geld voor over om er mooi uit te zien en mooie nagels horen daarbij. Ook speelt gemak een rol. Je hebt er drie tot vier weken geen omkijken meer naar.’ Volgens Baijer proberen veel mensen om het zelf te doen, maar komen ze uiteindelijk toch bij een nagelstylist. ‘Op het internet kun je gemakkelijk aan de spullen komen om te hobbyen met nagels. Regelmatig zie ik klanten snel terugkomen omdat het niet lukt, of het resultaat valt tegen.’

Bron: kvk.nl