Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Beursnieuws: nieuwe antidrukwol

Kees Bals
MediLana is een nieuwe antidrukwol die te zien was op de Vakbeurs Totale Voetverzorging afgelopen weekend.

MediLana is een initiatief van medisch pedicure Cindy Oosterkamp, die eerder de Arkade’s Methode en de UniBrace in Nederland introduceerde. Het zijn twee methodes om ingroeiende nagels te behandelen. Het idee om een antidrukwol te ontwikkelen kreeg ze nadat haar zoon bij een heftig ongeluk zijn been brak. Cindy: “Hij had zo’n pijn dat hij niet kon slapen. Nadat ik zijn been met wol had ingepakt, lukte hem dat een beetje.”

Merinoschapen

Door deze ervaring richtte ze zich op een antidrukwol voor voeten. “Ik heb vijftig soorten wol uitgeprobeerd. Mijn keuze viel uiteindelijk op Merinowol van Zuid-Duitse schapen: een heel fijne, zachte wol. Om het steviger te maken heb ik er wol van het Tiroler Bergschaap aan toegevoegd. Dan zit er nog bamboe in om te zorgen dat de wol vocht opneemt. Dat maakt het product geschikt voor patiënten met een kwetsbare huid.” De schapen die de wol leveren hebben geen overmatige huidplooien. Daardoor kunnen ze diervriendelijk worden geschoren.

Geen lanoline

Volgens Cindy onderscheidt deze nieuwe wol zich van de al bestaande antidrukwol doordat er vrijwel geen lanoline in zit (minder dan een half procent). Als voordeel ziet ze dat het product langer flexibel en soepel blijft en niet gaat ruiken. “Wil je lanoline voor de verzorging van je huid, dan koop je daar maar een zalf voor.”