Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Podopost beurspresentatie Voeten en reuma: Win het boek

Maureen Limpens

Tijdens de Vakbeurs Pedicure komt BSL met een nieuw boek Voeten en reuma, waarmee de pedicure weer volledig up-to-date is.  Auteurs Margreet van Putten en Elleke Huijbrechts verzorgen op de beursvloer een 20 minuten durende presentatie over voeten en reuma. Deelnemers aan de presentatie maken na afloop kans op een gratis exemplaar van het boek.

Weinig aandacht voor reuma

De eerdere uitgave uit 2001 is door wetenschappelijk onderzoek van de laatste jaren ingehaald, waardoor een herziening niet kon uitblijven. “Het is eigenlijk een compleet nieuw boekwerk”, aldus auteur Margreet van Putten.

Nieuwe co-auteur is Elleke Huijbrechts. Zij is podotherapeut en onderzoeker bij Reade, waar ze nauw betrokken is bij diverse onderzoeken naar reuma. Zij heeft er onder meer voor gezorgd dat het recente wetenschappelijk onderzoek is verwerkt in het boek.

Margreet: “Hoewel onderzoek naar reuma, en voetproblemen bij reumapatiënten, lang niet zo veel onder de aandacht staat als voetproblemen bij diabetespatiënten, kunnen reumatische voetproblemen voor veel pijn en ongemak zorgen. Bij patiënten met reuma, en dan met name bij reumatoïde artritis (RA, de omvangrijkste reumavorm) krijgt 90 à 95% van de mensen ernstige voetklachten.

Meer voetzorg nodig

Uit eerder onderzoek van Reade is al duidelijk geworden dat slechts 40 % van de RA-patiënten daadwerkelijk de voetzorg krijgt die ze nodig hebben. Dat betekent dus dat 60 % geen of onvoldoende voetzorg krijgt. Als pedicure kun je een belangrijke rol spelen voor reumapatiënten en met dit nieuwe boek ben je daar goed op voorbereid.

Het bijna 200 pagina’s tellende boek Voeten en reuma gaat uitgebreid in op diverse vormen van reuma en verwerkt de laatste stand van zaken over onderzoek naar reuma. Ook de screening en diverse testen komen aan bod, evenals tips en adviezen voor de behandeling van de voetproblemen in de pedicurepraktijk. Hierbij wordt gekeken naar voetproblemen en huid- en nagelafwijkingen. Tevens is er een volledig hoofdstuk over schoeisel, van confectieschoenen tot orthopedisch schoeisel. Het boek kost in print € 44,99 en € 34,99 als e-book.

Win het boek tijdens de Podopost beurspresentatie

Een goed boek dat gebaseerd is op het laatste wetenschappelijk onderzoek
en tegelijkertijd praktische handvatten biedt voor in de pedicurepraktijk. Dat is
Voeten en reuma. En jij kunt het winnen! Waar? Op de Vakbeurs Pedicure tijdens
de middagsessie over voeten en reuma van Margreet van Putten en Elleke
Huijbrechts (niet te verwarren met de masterclass). De sessie gaat aan de hand
van het boek in op casuïstiek, voetonderzoek en wat je als pedicure kunt doen.
Wie na afloop enkele quizvragen goed weet te beantwoorden, maakt kans op een gratis exemplaar.Wat: Podopost presentatie Voeten en Reuma met Margreet van Putten en Elleke Huijbrechts
Wanneer: Vakbeurs Pedicure zaterdag 26 okt. en zondag 27 okt.
Waar: Beursvloer
Tijd: 14.05-14.35 uur