Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Blog Charlotte: ‘Dresscode is gala’

Charlotte Rijnberk
Dolblij ben ik met de uitnodiging voor een feestje, totdat ik in de stress schiet als ik de dresscode zie. Gala! Vier letters, met paniek tot gevolg…
Verschiedene, farbige Schuhe mit hiohen Absv§tzen. Isoliert auf weivüem Hintergrund *** Local Caption *** © Gina Sanders / Fotolia
© Gina Sanders / Fotolia

Als zzp’ers lopen we heel wat feestjes mis. Geen etentjes van jubilerende collega´s, geen taart als er iemand jarig is. Mijn hart maakt dan ook een klein sprongetje als er een uitnodiging op de deurmat valt. Een feest van een zakenrelatie van Jan. Ik, als partner van, ben ook uitgenodigd. In razend tempo scannen mijn ogen de tekst. Doe in gedachten een vreugdedansje. Ik heb er zin in. Tot mijn ogen blijven hangen bij één klein woordje: gala.

GA-LA. Ohh, God, daar gaan we. Ik moet gaan shoppen. ‘Ik lijd aan een zeldzame vorm van shophaat.’ De meeste vrouwen worden blij van shoppen. Ik niet. Ik vind het in één woord verschrikkelijk!

Glamoureus

Jullie herkennen het vast. Als pedicure heb je geen kledingstress. Je trekt ’s morgens je favoriete werkbroek uit de kast. Met, in mijn geval, een polo en een leren schort. Stoere laarzen of in het voorjaar kekke gympen. En klaar. Niks geen gedoe. De pedicure-dresscode is er één van no-nonsense.

Voor dit feest werd ik echter geacht glamoureus voor de dag te komen. Als een speer speurde ik dan ook mijn favoriete webwinkels af in de hoop daar iets fancy´s te vinden. De jurken die ik vond bestelde ik voor de zekerheid in drie maten… Je voelt de bui waarschijnlijk al hangen. Jurk no. 1 kon niet dicht, jurk no. 2 was gemaakt voor vrouwen van 1 meter 90 (niet voor mijn schamele 1.70 meter) en jurk no. 3 was niet echt een match met mijn cupmaat. Geen galajurk is geen gala. Zo simpel is het.

Jurk met subtiel glimmertje

Inmiddels werd er in mijn praktijk volop meegedacht. Winkels werden voorgedragen. Het feest naderde met rasse schreden. Enige haast was geboden. En zo gebeurde het dat ik op advies van een klant na werktijd de auto instapte om nog even naar die ene winkel in de stad te gaan. Ik had nog 30 minuten voor sluitingstijd. En jawel, het was raak. Een fraaie, zwarte jurk met een subtiel glimmertje, een mooie diepe decolleté én een split tot ver boven de knie. Dit moest hem worden.

Het gala was één groot feest. Gezellige mensen, leuke muziek, lekkere hapjes en drankjes. Deze pedicure voelde zich als een visje in het water tussen alle maatpakken, glitterjurken, naaldhakken en stiletto’s.

Visitekaartjes

Wat die naaldhakken en stiletto’s betreft, die werden halverwege de avond omgewisseld voor sneakers. En ik, ik heb die avond een behoorlijk aantal visitekaartjes uitgedeeld… Aan naaldhakken- en stiletto-dragende dames.

© Gina Sanders / Fotolia