Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Blog Saar: Denkbeeld(ig)

Saar
Saar is een pseudoniem voor een nieuwe blogschrijver op podopost.nl. Saar is pedicure en vertelt met een kwinkslag over de pedicurebranche.
Line of soldiers wearing their medals at a ceremony

Zooo, zei mijn man, dus je wordt nu ook columnist? Waarop mijn zoon zich haast in zijn eten verslikt en mij torpedeert met een vragenvuur: Mam! Word je kolonel? Wat moet je dan doen? Stop je als pedicure? Wat gebeurt er dan met je salon?

Ho stop! Zit hij nu al een denkbeeldige mancave in te richten, of wat?! Snel verbeter ik hem dat het geen kolonel is, maar columnist. Maar zoals dat zo vaak gaat met tieners, de oren werken niet op de momenten wanneer je het graag wilt. Hij ziet zijn moeder voor zich met een denkbeeldig kostuum en een nog denkbeeldigere rij medailles op de borst.

©NationaleBeeldbank

Tijd voor orders

Kortom, tijd om orders te roepen zoals: tafel afruimen! Als kolonel mag dat tenslotte.

Later zoek ik op Google voor de grap toch eens op kolonel. Internet zegt: een officier/hoofdofficier. Heeft de leiding over een afdeling of regiment (een verzameling eenheden onder hetzelfde wapen). Nou ja, vrij vertaald heb ik de leiding over mezelf als zzp’er en ik heb een logo.

Wikipedia vertelt verder dat kolonel tevens de hoogste graad is bij de Belgische brandweer. Ook daar kan ik mezelf wel in vinden. De afgelopen maanden heb ik al meer dan eens een klein brandje moeten blussen. Sommige mensen vinden het nodig om een verhitte discussie te gaan voeren over het wel of niet nuttig zijn van coronamaatregelen in mijn salon of daarbuiten.

En saillant detail: het eindejaarspresentje dat ik afgelopen jaar aan mijn cliënten cadeau heb gegeven was een klein kaarsje, dus ik zorg ook nog eens voor een beetje vuur.

Zonder medailles

Op internet is tevens te lezen dat het leger meerdere keren is ingezet in de strijd tegen corona. Niet alleen vanwege de handhaving van coronamaatregelen en om de openbare orde te handhaven, maar ook is het leger ingezet op speciale corona-afdelingen in het ziekenhuis. Nou, wij als pedicure ontlasten ook de eerste- en tweedelijnszorg, dus zelfs die vergelijking voelt goed. Gelukkig dat steeds meer partijen dat gaan inzien en dat we naast medisch noodzakelijke voetzorg ook de behandelingen die vallen onder de Wkkgz door mochten laten gaan. En dat doen wij zonder medailles, want die hangen alleen maar in de weg!

Snorren en stoppelbaardjes

Als ik op afbeeldingen klik zie ik dat er ook grenzen zijn aan de vergelijkingen. Ik zie een groot aantal snorren en stoppelbaardjes. Dat gaat zelfs mij te ver…

Ik moet mijn zoon gewoon uit gaan leggen dat dit een blog is. Dat is veel minder ingewikkeld. Ondertussen gaan er nog verschillende onderwerpen door mijn hoofd om over te schrijven, maar die bewaren we voor de volgende keer. U leest het: deze kolonel zit startklaar met een geslepen potlood. Denkbeeldig dan hè!