Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Blog Saar: Borreltijd en bitterbal

Waarom doen mensen nou wat ze doen? Eigenlijk heel intrigerend soms. Het is dat je niet altijd tijd hebt om je er druk over te maken, maar soms is het niet verkeerd om dat eens te doen. Het helpt ons soms om te relativeren.

Ten tijde dat ik deze blog schrijf zitten we midden in het Songfestival-debacle. Door een incident is Nederland gediskwalificeerd en zijn er een hoop mensen teleurgesteld (inclusief onze puber, want die had zich verheugd op douze points).

Maar waarom is dat incident nou gebeurd hè?! Je zou zeggen dat als iedereen zich beheerst dat zulke dingen niet gebeuren. Maar dat is het ‘m nou net. We zijn met heeeel veeeel piepeltjes hier op deze aardkloot en iedereen reageert anders. We beredeneren allemaal vanuit eigen perspectief. Daarom blokkeert een deel van de gemeenschap de A12 of staan ze te demonstreren hier of daar en spreken anderen daar weer schande van.

Begin bij jezelf

En daarom ontstaan er oorlogen en zijn die ook niet 1-2-3 opgelost.
Wat nou als we de boel zo af en toe eens van de andere kant bekijken?
Ze zeggen altijd: een beter milieu begint bij jezelf dus ik probeer dat in mijn praktijk toe te passen. En het scheelt werkelijk soms wat frustratie. Zie het maar als poging tot het begin van de wereldvrede.
Het kan zomaar zijn dat iemand een afspraak op het laatste moment afzegt en dat vind ik meestal geen feest. Maar soms blijkt de reden een ziekte, een onverwachte ziekenhuisopname of zelfs geldnood. Dat kan naast de frustratie die het oproept ook een beetje relativeren. Want soms zijn we zo hard bezig met de voeten en de bijbehorende kwalen dat we vergeten dat er ook mensen aan die voeten vastzitten. En ook daarmee hebben we te maken in onze praktijk. Je kunt iemand soms niet alleen verlossen van een vervelende likdoorn, maar ook van een zwaar gemoed. Soms gewoon door een luisterend oor te bieden. Ik pleit al een tijdje voor meer bewustwording van de psyche van de mens in onze praktijk. Dat is minstens zo belangrijk als een ingroeiende teennagel. Zéker met de ratrace waarin we tegenwoordig leven. Iedereen heeft het druk en iedereen lijkt wel een persoonlijkheidsstoornis te ontwikkelen.

Frituurpan naast ultrasoon

Dan is het wel handig dat wij weten wat we allemaal in onze stoel kunnen krijgen.
Nu zag ik afgelopen week ook op tv dat een bitterbal kan verbroederen, dus ik overweeg nu om een frituurpan naast mijn ultrasoon te plaatsen.
En nog heel even kort over het songfestival… Ben ik nou zo nuchter ingesteld of is het tegenwoordig heel normaal om in je blote kont over een podium te hopsen? Of als vogel? Of als heks?
Nu ik het van die kant bekijk kan ik wel een borrel gebruiken!
Met een bitterbal graag.

Beeld: © tintin75 / Getty Images / iStock

 

1 REACTIE