Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Congres VoetVooruitzicht over jeugdgezondheidszorg

Kees Bals
Close2Me organiseert op 2 november het congres ‘VoetVooruitzicht: jeugdgezondheidszorg’. Waar kun je mee te maken hebben als je jongeren in je behandelstoel krijgt?
Foto: Ellen van Kruining

Aan bod komen onder meer de volgende onderwerpen: jeugddiabetes, jeugdreuma, verslavingszorg, zelfredzaamheid, niet-aangeboren hersenletsel en de rol van pedicures in dit complexe geheel. De pedicures Hermine Lamers en Brigitte Borghans van Close2Me organiseren het congres. “De jeugd is onze toekomst”, legt Hermine Lamers de keus van het onderwerp uit. En dan gaat het er niet alleen om hoe we jonge mensen in het pedicurevak krijgen. “Wij pedicures weten over het algemeen wel hoe we alle behandelingen moeten uitvoeren. We moeten meer kijken naar de achtergronden van onze cliënten. Neem bijvoorbeeld een jongere met (niet-)aangeboren hersenletsel: hoe zorg je ervoor dat die de voeten in jouw handen legt?”

Het congres is op zaterdag 2 november van 9.00 tot 17.00 uur in het Van der Valk Hotel, Heerlen. Deelnemers krijgen 6 accreditatiepunten (3 reflectie, 2 specialistische voetzorg, 1 ondernemerschap).