Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Voorwoord: Wie pakt die handschoen op?

Maureen Limpens
Tijdens de Vakbeurs Pedicure & Beauty werd ik aangesproken door een pedicure die graag haar hart wilde luchten. 'Waarom richt Podopost zich zo op de medisch pedicure en komt de pedicure nauwelijks aan bod? Wij zijn er ook nog.'
Logo_Podopost
Tijdens de Vakbeurs Pedicure & Beauty werd ik aangesproken door een pedicure die graag haar hart wilde luchten. ‘Waarom richt Podopost zich zo op de medisch pedicure en komt de pedicure nauwelijks aan bod? Wij zijn er ook nog.’ Ik was erg blij dat deze pedicure zich meldde. Waar wij als redactie tegenaanlopen is dat we nauwelijks problemen hebben om medisch pedicures te vinden die mee willen werken aan artikelen. Echter, het vinden van pedicures die hun bijdrage willen leveren aan artikelen of willen deelnemen aan onze klankbordgroep is een totaal ander verhaal. Pedicures die we benaderen houden de boot af. Bang om voor het voetlicht te treden, bang om een kijkje in de keuken te geven of bang voor negatieve reacties van beroepsgenoten. En dat lijkt in discrepantie met de in de beroepsgroep zo intens levende wens voor erkenning van het vak en voor de professionaliteit van de pedicure en ook de medisch pedicure.
Enkele jaren geleden heeft de brancheorganisatie beleid geïnitieerd om de medisch pedicure in de markt te zetten. Feit is dat de medisch pedicure, langzaam maar zeker, steeds beter en steeds meer herkend wordt in de zorg. Dus wat dat betreft lijken medisch pedicures het makkelijker te krijgen.
En dan nu terug naar de pedicure. Ik ga even chargeren om het duidelijker te stellen, want ja, ik weet dat het niet voor alle pedicures geldt en ja, ik weet dat er ook medisch pedicures zijn of pedicures met een aantekening voor wie het volgende van toepassing is. Als alle pedicures in een hoekje gaan zitten wachten totdat ze gezien en erkend worden door de buitenwereld, dan kan die weg naar gezien en erkend worden als een professional nog lange tijd in beslag gaan nemen.
Gelukkig is ProVoet momenteel ook bezig met het uitstippelen van beleid om de zichtbaarheid en erkenning van de pedicure te vergroten. Maar daarvoor is het noodzakelijk dat je als pedicure ook zelf stappen zet. Dus pedicures…, ik nodig jullie graag uit. Laat jezelf zien, toon de professional die je bent en wees trots op je vak. ‘Geen woorden, maar daden.’

Dus, wie meldt zich, zodat ook pedicures en de interessegebieden van pedicures meer vertegenwoordigd worden in het blad?

https://static-content.springer.com/image/art%3A10.1007%2Fs12480-021-1515-6/MediaObjects/12480_2021_1515_Fig1_HTML.jpg
Maureen Limpens, hoofdredacteur
m.limpens@bsl.nl