Podopost magazine nr. 10, 2017

  In het laatste nummer 10 van dit jaar van Podopost staat de inrichting van de praktijk centraal met tips voor het (ver)bouwen van de praktijkruimte. Samen met trendwatcher Adjiedj Bakas kijken we naar der toekomst van de zorg in het algemeen en pedicures in het bijzonder. Serano Pinas, danser, choreograaf en docent dans staat op het voetstuk en Bernadet zet door, hoe koud het ook is.

  Voorwoord: U gaf ons mooie cijfers

  In deze laatste editie van Podopost in ons jubileumjaar 2017 kijken we niet terug naar het verleden, maar vooruit naar de toekomst. Dat doen we met een interview met trendwatcher Adjiedj Bakas en met een toekomstschets van de pedicurepraktijk in 2035.

  ‘Mijn kracht is ook mijn zwakte’: Brigitte Hennevelt houdt van aanpakken

  Omdat ouderen veel langer thuis blijven wonen, ziet pedicure Brigitte Hennevelt de ambulant pedicure als een gat in de markt en snapt ze niet dat niet meer pedicures haar volgen. Wel vindt ze het lastig om de juiste instrumenten en accessoires te vinden. “Die zijn ontwikkeld voor gebruik in een praktijk. Ik heb met vallen en opstaan moeten ontdekken wat voor mij het beste werkt.”

  Column Bernadet: IJskoud de beste

  Bernadet is pedicure. Zij deelt haar praktijkervaringen – met een kwinkslag en in de overtreffende trap – middels deze column in Podopost en een blog in de nieuwsbrief. Daarbij ventileert zij haar ongezouten visie op zaken binnen de pedicurewereld.

  Budget en doelgroep bepalen praktijkinrichting

  Stel je bent een startende pedicure en je wilt je vestigen in een wijk met een grote diversiteit aan bewoners wat betreft achtergrond en inkomen. Je streeft ernaar 3,5 dag per week te werken. Wat heb je dan nodig om je praktijkruimte goed in te richten. Wat kost dat en waar moet je op letten.

  De praktijkruimte (ver)bouwen: ervaringen en tips: Bouwen of verbouwen?

  Stel, je wilt een andere praktijkruimte. Wat komt daar dan allemaal bij kijken? Ga je bouwen of verbouwen? Waar ga je je hervestigen en wie gaat de klus klaren? Wat kost dat? Medisch pedicure Mirjam van Lierop en medisch pedicure sport Harriëtte Holstege delen hun ervaringen.

  Casus: Cliënt met dikke laag droog eelt rond de hielen: Verwijder eelt efficiënt met de omnicut

  Agaath Kuijpers (52) heeft een dikke laag droog eelt rond de hielen. Medisch pedicure Elle Michiels pakt dit effectief, veilig en snel aan met de omnicut. Een artikel over het gebruik, de voordelen en de nadelen van dit instrument. Ook demonstreert Elle hoe ze het eelt op verschillende tenen en onder de voorvoeten met het mes verwijdert.

  Vooruitblik trendwatcher Adjiedj Bakas: Meer zelfzorg en meer eigen regie

  “Patiënten en ook gezonde zorgconsumenten gaan het komend decennium meer eigen regie opeisen. Ze zijn geïnformeerd, gericht op preventie, zorgen goed voor zichzelf en voor hun familie, zoeken hulp en zorg bij voorkeur dicht bij huis en zijn bereid daarvoor te betalen.” Aldus voorspelt nationaal trendwatcher Adjiedj Bakas. In zijn toekomstvisie op de gezondheidszorg ziet hij kansen te over voor pedicures. “Maar die moeten ze wel pakken, met eigen initiatieven.”

  Een dag uit de pedicurepraktijk in 2035

  Hugo, het systeem voor praktijkdomotica, heeft mijn voorraadkamer gecontroleerd en signaleert dat de handschoenen, reinigingsmiddelen en printcartridges voor de 3D-printer aangevuld moeten worden. Hij is in onderhandeling met de digitale bestelsystemen van 3 groothandelaren om de beste prijs te krijgen. Ik geef mijn akkoord voor de onderhandeling. 2 minuten later meldt Hugo dat met een van de groothandelaren een akkoord is bereikt en dat de drone met de voorraad om 10.45 uur voor de deur zal landen.

  Professioneel of luxe het is maar hoe je het bekijkt

  Als je net klaar bent met je studie sta je te poppelen om je praktijk in te richten en aan de slag te gaan. De aanbiedingen vliegen je om de oren. Voor een leuk bedrag schaf je al een behandelstoel, werkstoel en -tafel, en een pedicuremotor aan. Niet zelden wordt de eerste inrichting uit eigen middelen bekostigd, want eerst zien of de praktijk gaat lopen. Maar wanneer is de tijd rijp om te investeren in meer luxe? Is het zinvol om daar bij de start van de praktijk al over na te denken?

  Column Tineke: Deadlines

  De laatste column voor dit jaar moet ik nog maken en dan komen de deadlinedata voor 2018 al weer binnen. Af en toe is het best wel even puzzelen waar ik nu weer over zal schrijven.

  ‘Fit, sterk en soepel is het ideaal’: Serano Pinas, danser, choreograaf en docent dans

  “Een professionele danser is blessuregevoelig en heeft vrijwel iedere dag pijn. Meestal gaat het om de knieën”, vertelt danser Serano Pinas. Springen heeft namelijk een enorme impact op het kniegewricht. Het is verstandig om na iedere training en na ieder optreden de knieën te koelen met speciale ijskompressen. Zo voorkom ik zwellingen en spierpijn.”