Podopost magazine nr. 10, 2021

  In Podopost 10 besteden we aandacht aan dermatologie. Zo zoomt dermatoloog Johan Toonstra in op negen soorten eczeem aan de voeten en gaat hij eveneens in op huidschimmels. De kennistoets is gekoppeld aan deze artikelen. En verder: na 16 jaar komt er een einde aan de columns van Bernadet en ontdekken we wie achter dit pseudoniem schuilging. In de casus besteden we aandacht aan een lastig gelegen likdoorn.

  Lees hier de volledige pdf of bekijk hieronder de losse artikelen.

  Logo_Podopost

  Voorwoord: Verschillen in lezerswensen

  In Podopost hebben we het afgelopen jaar het thema kwaliteit en daarmee ook professionalisering op verschillende manieren onder de aandacht gebracht.

  Op bezoek: ‘Ik wil geen symptoombestrijding, maar naar de oorzaak van de klacht’

  Medisch pedicure Pauline Dullaert blijft zich ontwikkelen. Het liefst wil ze alleen nog medische behandelingen doen en zoeken naar de oorzaak van de klacht.

  Negen soorten eczeem aan de voeten

  Aan de voeten komen meerdere soorten eczeem voor, in totaal zelfs negen varianten. Deze zullen hier allemaal kort besproken worden.

  Logo_Podopost

  Column Bernadet: Lees je ons?

  Gestimuleerd door de coronacrisis schoten de webinars de afgelopen twee jaar als paddenstoelen uit de grond.

  Casus: Aanpak van een lastig gelegen clavus mollus

  Een clavus mollus is niet de eenvoudigste likdoorn om te verwijderen. Dit geldt nog meer als deze ook nog eens op een lastig bereikbare plaats gesitueerd is. Medisch pedicure Hettie demonstreert haar aanpak bij het verwijderen.

  Bernadet geeft zich bloot…

  Sinds 2004 trakteert ze onze lezers op haar graag gelezen columns. Voor menig voetverzorger vertegenwoordigde ze de stem van 'de' pedicure, maar ze kon ook een spiegel voorhouden.

  Logo_Podopost

  Column Tineke: Kritische blik

  Kritisch naar jezelf en naar je werkwijze en inrichting kijken is moeilijk. Voor je werk heb je jezelf, net als iedereen, bepaalde dingen aangeleerd die niet in je opleiding zaten.

  Tinea pedis onder de loep

  Tinea pedis (schimmelinfectie aan de voeten) is waarschijnlijk de meestvoorkomende schimmelinfectie ter wereld. Men schat dat ongeveer 10 procent van de bevolking in de westerse wereld een dergelijke kwaal heeft.

  Pdf Podopost nr. 10, december 2021

  Podopost nr. 10, december 2021 is beschikbaar als doorbladerbare pdf.

  Voetenwerk, december 2021

  In het Voetenwerk van december wordt dieper ingegaan op de regionetwerken, een nieuwe methode om accreditatiepunten te krijgen.