Podopost magazine nr. 5, 2022

  In deze uitgave staat duurzaamheid centraal | Wat kunnen pedicures zelf doen aan duurzaamheid | Interview met de brancheorganisatie van producenten van reinigings- en desinfectiemiddelen | Rechten en plichten bij het huren van een werkplek | Aanpak polyneuropathie | Hoe maak je een klanttevredenheidsonderzoek?

  Pdf Podopost nr. 5, juni 2022

  Hieronder kun je Podopost nr. 5-2022 lezen als doorbladerbare pdf. Wil je liever de online artikelen als losse artikelen lezen dan kan dat natuurlijk ook. Om onderstaande pdf te kunnen bekijken, moet je ingelogd zijn met een Podopost abonnement.

  Logo_Podopost

  Voorwoord: Grote en kleine stappen

  Op bezoek: ‘Kijk naar de basis en bied mensen een blijvende oplossing’

  Nu of nooit, dacht Annemiek Klabbers tijdens de coronacrisis. Al langer droomde ze van een eigen productlijn. Meteen in de eerste lockdown begon ze met het uitschrijven van haar plannen.

  Interview: ‘Wees je bewust van de producten die je toepast en de manier waarop je dit doet’

  Duurzaamheid: je zou het kunnen omschrijven als: voldoen aan de behoefte van de huidige generatie zonder er de toekomstige generatie mee te schaden. Maar wat is dan duurzaam?

  Rechten en plichten bij het huren van een werkplek

  Niet iedere pedicure wil of kan een praktijk aan huis hebben. Alleen is het kopen van een ruimte in de huidige tijd niet altijd eenvoudig. Het huren van een werkplek is een prima alternatief.

  Wat vinden klanten van jouw dienstverlening?

  Als pedicure wil je graag weten of jouw klanten tevreden zijn met je dienstverlening. Hoewel je vast wel het een en ander tussen neus en lippen hoort, kan een gedegen klanttevredenheidsonderzoek je helpen om een objectief beeld te krijgen en je bedrijfsvoering te verbeteren.

  Logo_Podopost

  Column Iris: Je man werkt toch!?

  Regelmatig vinden (medisch) pedicures dat zij niet serieus worden genomen door cliënt, mantelzorger, verplegend personeel, huisarts of om een zeer recent voorbeeld te noemen: politici.

  Casus: Aandacht voor cliënt met polyneuropathie

  Mevrouw van Galen¹ (65) heeft chronische idiopathische axonale polyneuropathie (CIAP). Hierdoor staan bijna alle tenen in een rigide klauwvorm. Dit lijkt op het eerste gezicht nauwelijks tot hyperkeratose te leiden.

  Hoe duurzaam werken pedicures zelf?

  Duurzamer omgaan met onze planeet, grondstoffen, mensen en opbrengsten. Steeds meer mensen lijken doordrongen van de noodzaak om hier ook zelf een steentje aan bij te dragen.

  Kennistoets: Duurzaam werken, het is een uitdaging…

  Duurzaam werken, wie wil dat nu niet. De kosten van energie en grondstoffen vliegen omhoog. Minder verbruiken kan direct geld opleveren.

  Logo_Podopost

  Column Selena: ‘Gratis punten?’

  Hoe staan jullie ervoor? Zijn de punten voor dit jaar al binnen? Wat heeft het je gekost? Een dag niet werken, opleidingskosten, reiskosten?

  Ondernemen: De pedicure als coach

  Elke zorgverlener kan een actieve rol spelen in de zorg van de toekomst. Positieve gezondheid wordt in steeds meer huisartsenpraktijken ingevoerd en vraagt ook van zorgverleners binnen hun netwerk een andere benadering van de patiënt.