Podopost magazine nr. 7, 2022

  Werkgeverschap: Iemand in loondienst aannemen of als ZZP’er? Jacqueline Kingma geeft heldere overwegingen | Wat moet je regelen als je werkgever wordt? | Casus: aanpakken van ernstige ragaden | Iris slaat de plank mis bij een no-show | | Praktijkplan toen, nu, voor altijd? | Kennistoets over minder bekende vormen van diabetes

  Voorwoord: ‘Help, ik word werkgever’

  De consument weet de pedicure steeds beter te vinden. De reclamespots van ProVoet hebben daar ongetwijfeld aan bijgedragen, evenals het onderbrengen van de medisch noodzakelijke voetzorg onder de basisverzekerde zorg. Daarnaast kiezen consumenten er steeds vaker voor om hun voeten te laten verwennen. Wie kan dat beter dan de pedicure.

  Column Selena: ‘De grenzen van ons vak’

  Onlangs volgde ik een webinar in ons vakgebied. En wederom werd 'onze grens' besproken. Het aangeven en bepalen van je grenzen, dit moet jullie bekend in de oren klinken. Waar ligt onze grens?

  Kennistoets: Diabetes mellitus, zoveel meer dan type 1 en 2

  Ongeveer 1,2 miljoen mensen in Nederland hebben diabetes. Elke week komen er duizend nieuwe diagnoses bij. Daarmee is diabetes een van de meestvoorkomende chronische ziektes in Nederland. Diabetes type 1 en 2 zijn de bekendste vormen van deze ziekte. Maar wist je dat er veel meer soorten diabetes zijn?

  Column Iris: Misverstand…

  In de Ergernissen Top 10 is het bij mij dringen wie de eerste plaats mag innemen: de no-show (cliënten die zonder afbellen wegblijven of niet thuis zijn) of de cliënten die op rekening zijn en niet of na veel aandringen betalen.

  Ondernemen: Zoek een stagiair als collega

  Dé manier om personeel te werven, maar leent de huidige arbeidsmarkt zich daar ook voor? Hoe krijg je de perfecte collega? Kies iemand die blanco is wat betreft ons vak. Trek daarna een jaar uit voor de begeleiding en vorming van deze persoon tot de beste vakvrouw/man en voilà, je protegé is klaar als waardevolle aanvulling in je praktijk. Een stagiair lijkt de ideale investering voor personeel in de toekomst.

  Medi Klingen-sets beschikbaar gesteld door Interfoot

  ICT-Diensten: ‘Handleiding nodig? Dan hebben we iets verkeerd gedaan’

  Bij het aanschaffen van software voor de praktijk wil je als pedicure boven alles één ding: gewoon probleemloos aan de slag gaan. Een laagdrempelig totaalpakket dus, met daarachter een bedrijf dat met je meedenkt. Maar welke service biedt de gemiddelde software, waardoor jij je vak zorgeloos kunt uitoefenen? Podopost zocht het uit.

  Pdf Podopost nr. 7, augustus 2022

  Hieronder kun je Podopost nr. 7-2022 lezen als doorbladerbare pdf. Wil je liever de online artikelen als losse artikelen lezen dan kan dat natuurlijk ook. Om onderstaande pdf te kunnen bekijken, moet je ingelogd zijn met een Podopost abonnement.

  Voetenwerk, augustus 2022

  In het Voetenwerk van augustus aandacht voor het ProVoet-jubileumcongres.

  Pedicure als werkgever: wat moet je regelen?

  Je bent al een paar jaar bezig als pedicure en je merkt dat je het steeds drukker krijgt. Eigenlijk heb je meer klanten dan je aankunt. Tegelijkertijd wil je je werk-privébalans in de gaten houden, want je wilt ook tijd overhouden voor je relatie, je gezin, je familie en vrienden. Hét moment om misschien eens na te denken of je er een pedicure bij wilt nemen in de praktijk.

  Werkgeverschap. Jacqueline Kingma: ‘Ik word er blij van’

  Vier jaar geleden nam pedicure Jacqueline Kingma het besluit om haar praktijk uit te breiden. De grote vraag voor haar was op welke manier dan. Iemand in loondienst nemen, via payroll of als zzp'er? Ze koos voor personeel in dienst dat ze laat trainen door collega Karin Kasius. Wat zijn haar overwegingen geweest? Bevalt het? En welke tips heeft ze?

  Op bezoek: ‘Als pedicure kan ik mensen echte aandacht geven’

  De voornaamste reden dat Myra van der Schee zo van haar werk als medisch pedicure houdt, is vanwege de bijzondere verhalen die vooral oudere mensen vertellen als ze bij haar in de stoel zitten. 'Dat is waar ik het voor doe.'

  Casus: Het behandelen van ragaden

  Menig voetverzorger vindt het lastig om ragaden te behandelen. Wat is de beste werkhouding? Welke instrumenten gebruik je? Eerst snijden en daarna frezen of andersom? Medisch pedicure Christine Mies demonstreert hoe zij de pijnlijke ragaden van meneer Van der Veeken aanpakt en hem adviseert ten aanzien van het voorkomen ervan. Daarnaast lees je over de relatie tussen de ragaden van meneer en cement.