Podopost magazine nr. 8, 2021

  In dit themanummer over beauty lees je alles over de Vakbeurs Pedicure & Beauty. Hoe je je klant verwent met een spa-behandeling zie je in de casus. De kennistoets in deze uitgave is gekoppeld aan het artikel van Carla Uppelschoten over verzorging van de droge huid en etiketten lezen. En Sandra van Strijp stelt dat optimale diabetische voetzorg begint bij preventie.

  Lees hier de volledige pdf of bekijk hieronder de losse artikelen.

  Logo_Podopost

  Voorwoord: Lezersonderzoek

  Hebben jullie ook het idee alsof de tijd steeds sneller gaat? Terwijl ik dit voorwoord schrijf heb ik het gevoel dat we pas halverwege het jaar zijn, terwijl dat allang achter ons ligt en we alweer vooruitkijken naar 2022.

  Op bezoek: ‘Fijn dat mijn agenda niet elke dag potdicht zit’

  Helmy van Walsem (51) heeft haar praktijk in Utrecht-Overvecht bewust op drie pijlers gebouwd: pedicure, voetreflex en coaching. Ze werkt vanuit een holistische visie, waarbij haar eigen werkplezier leidend is.

  Sandra van Strijp: ‘Optimale diabetische voetzorg begint bij preventie’

  Diabetesverpleegkundige Sandra van Strijp (64) coördineert bij de Coöperatie Huisartsen Amsterdam Groot-Zuid (CHAGZ) de eerstelijns diabeteszorg. Ze is stand-by voor de aangesloten praktijken, signaleert knelpunten, initieert en begeleidt verbetertrajecten, organiseert coaching en scholing van onder meer praktijkondersteuners en stimuleert samenwerking tussen de ketenpartners.

  Logo_Podopost

  Column Tineke: Garantie-afspraak

  Wat doe je als een cliënt je belt en zegt dat ze niet tevreden is over de behandeling? Dat is een vervelende situatie maar probeer er iets van te leren. Het is beter dat ze bij jou klagen, dan dat ze het rond gaan vertellen.

  Kennistoets: Over huidzorg en info op etiketten

  Als pedicure kom je dagelijks in contact met verschillende producten voor (cosmetische) voetzorg. Dat zorgt voor een grote behoefte aan productkennis. Welke stoffen zitten er in de zalven, scrubs, crèmes en wat is de werking van deze middelen op de huid? Hoe kun je, aan de hand van de ingrediënten, beoordelen of een middel daadwerkelijk doet wat het beweert? Welke producten zijn geschikt voor een droge huid? Welke middelen zijn allergeenvrij?

  Casus: Blik op cosmetische voetverzorging

  Medisch pedicure Arlette de Jongh biedt in haar praktijk verschillende cosmetische voetbehandelingen aan. De spa-voetverzorgende behandeling is daar één van. Haar collega Eva van den Assem demonstreert de uitvoering en motiveert haar werkwijze.

  Hoe ‘groen’ is natuurlijke cosmetica?

  Groene of natuurlijke cosmetica is al jaren een hot topic. Maar wat betekenen de kreten natuurlijk, clean of groen nu precies voor nagellak en (voet)verzorging? Is zo'n label 'natuurlijk' nou echt zoveel beter dan synthetisch en wat zijn de eventuele voor- en nadelen?

  Logo_Podopost

  Column Bernadet: Ergernissen- top 10

  Ons beroep heeft waanzinnig mooie kanten. Ik geniet doorgaans van mijn werk en de meeste cliënten zijn me erg dierbaar. Maar toch. Er zijn van die donkere dagen dat ik hopeloos gebukt ga onder ergernissen en frustraties.

  Pdf Podopost nr. 8, oktober 2021

  Podopost nr. 8, oktober 2021 is beschikbaar als doorbladerbare pdf.

  Voetenwerk, oktober 2021

  In het Voetenwerk van oktober lees je het advies van de klachtenfunctionaris van ProVoet hoe om te gaan met klachten van klanten. Om onderstaande pdf te kunnen bekijken, moet je ingelogd zijn met een Podopost abonnement.

  De Expo in Houten waar op 30 en 31 oktober de vakbeurs Pedicure en Beauty wordt gegeven.

  Vakbeurs Pedicure & Beauty voor 19de keer

  Gelukkig staat de Vakbeurs Pedicure & Beauty weer op de agenda. Zaterdag 30 en zondag 31 oktober is het zover. Het evenement zal dit jaar weer ouderwets bruisen van nieuwe producten en interessante activiteiten. In de centraal gelegen Expo Houten tonen bestaande en nieuwe exposanten vele merken, nieuwe producten en diensten.