Podopost magazine nr. 9, 2021

  In dit nummer staan we stil bij de ambulant werkende pedicure. Zo vertellen 3 ambulante pedicures hoe zij hun werk organiseren en wat zij in hun koffer meenemen. Groothandels vertellen over de ontwikkelingen in de aparatuur voor het ambulante werk en ook de casus over complicaties door reumatoïde artritis is opgenomen bij de ambulante pedicure. En verder pleit Petra van Portengen ervoor dat praktijkondersteuner en pedicures elkaar meer opzoeken om samen te werken en kun je in Juridisch loket lezen wat je nu wel en niet mag vastleggen in een dossier.

  Lees hier de volledige pdf of bekijk hieronder de losse artikelen.

  Logo_Podopost

  Voorwoord: Wie pakt die handschoen op?

  Tijdens de Vakbeurs Pedicure & Beauty werd ik aangesproken door een pedicure die graag haar hart wilde luchten. 'Waarom richt Podopost zich zo op de medisch pedicure en komt de pedicure nauwelijks aan bod? Wij zijn er ook nog.'

  Op bezoek: ‘Ik werk uit volle overtuiging uitsluitend ambulant’

  Medisch pedicure Agnes Buisman houdt van uitdagingen. Binnen twee jaar na de opening van Pedicure Praktijk Leeuwarden slaagt ze in haar missie om de grootste ambulante medisch pedicurepraktijk van Leeuwarden te worden. Transparantie en duidelijkheid zijn sleutelwoorden bij haar bedrijfsvoering.

  Petra Portengen: ‘Zoek elkaar op om samen tot betere kwaliteit van zorg te komen’

  Praktijkondersteuners en praktijkverpleegkundigen in de huisartspraktijk (poh'ers) en pedicures kunnen heel veel aan elkaar hebben, stelt Petra Portengen, directeur/voorzitter van NVvPO.

  Op pad met Astrid, Marko en Monique, 3 pedicures aan huis

  Niet alle pedicures hebben een eigen praktijk. Deze drie ambulant werkende pedicures gaan met al hun spullen langs bij de mensen thuis. Wat nemen zij mee? En hoe zorgen zij ervoor dat ze hun werk overal goed kunnen doen?

  Logo_Podopost

  Column Tineke: De wereld op zijn kop

  Half september dit jaar is mijn wereld helemaal op zijn kop gezet. Door persoonlijk verlies in mijn gezin ziet alles er opeens anders uit. Wat eerst héél belangrijk was, was toen niet eens meer interessant.

  Casus: Complicaties als gevolg van trauma en reumatoïde artritis

  Eigenwaarde, hét ingrediënt voor meer eigen waarde

  Pedicurepraktijken hebben het momenteel razend druk. Lange wachttijden en groeiende wachtlijsten zijn geen uitzondering. Er lijkt een groot tekort aan pedicures te zijn na de coronasluitingen, al spreken cijfers van de KvK dat tegen.

  Hoe de ‘gewone koffer’ een mobiel werkstation werd

  Lichter, compacter, comfortabeler en vooral ergonomisch verantwoord. Dat zijn de toverwoorden voor de uitrusting van ambulant werkende pedicures.

  Logo_Podopost

  Column Bernadet: Wil jij dat ik u zeg

  Cliënten, die beduidend ouder zijn dan ik, spreek ik uit beleefdheid en respect met U aan. Ik accepteer het klakkeloos als diegene mij daarentegen tutoyeert.

  Welke informatie mag je vragen én vastleggen?

  Voor een optimale behandeling van een patiënt heb je juiste en actuele gegevens van deze persoon nodig. Naast NAW-gegevens kunnen ook medische gegevens van belang zijn, zoals een medicatieoverzicht, ziektes waarbij een hoog risico op complicaties aanwezig is voor de voetverzorging.

  Pdf Podopost nr. 9, november 2021

  Podopost nr. 9, november 2021 is beschikbaar als doorbladerbare pdf.

  Voetenwerk, november 2021

  In het Voetenwerk van november adviseert directeur Ron Verschuren de leden om de 'Toekomstcheck' uit te voeren. Om onderstaande pdf te kunnen bekijken, moet je ingelogd zijn met een Podopost abonnement.