Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Medisch Pedicure Oncologie nu ook in Verwijsgids Kanker

Kees Bals
De Medische Pedicures Oncologie zijn vanaf 1 april opgenomen in de Verwijsgids Kanker van het Integraal Kankercentrum Nederland. De Oncologische Voetzorg Verleners – die al in die verwijsgids stonden – kunnen nu het branchecertificaat Medisch Pedicure Oncologie aanvragen.

Dit is de uitkomst van overleg tussen ProVoet, het Integraal Kankercentrum Nederland (IKNL) en Voetzorg+. Die laatste verzorgt de opleiding Oncologisch Voetzorg Verlener (OVV). De Verwijsgids Kanker biedt patiënten een overzicht van zorgverleners die deskundige en betrouwbare, ondersteunende begeleiding en behandeling kunnen geven.

Deelregister MPO nu leidend

Het IKNL stelt eisen aan opname in de Verwijsgids Kanker. Pedicures moeten opgenomen zijn in een kwaliteitsregister en jaarlijks bij- en nascholing volgen. Daarvoor stelt ProCert nu het deelregister Medisch Pedicure Oncologie (MPO) beschikbaar. Als pedicure kun je worden opgenomen in dit deelregister als je in het basisregister Medisch Pedicure staat, én een Bravo-certificaat Medisch Pedicure Oncologie hebt. Pedicures met een OVV-diploma kunnen nu dat Bravo-certificaat MPO krijgen. Dit wordt dan ook zichtbaar in de Ledenzoeker van ProVoet. Aanvraag van dit certificaat moet vóór 1 september dit jaar gebeuren. Pedicures die het OVV-diploma hebben maar nog geen diploma Medisch Pedicure moeten dat diploma vóór 1 juli 2025 halen om in de Verwijsgids te blijven staan. Meer informatie over deze procedures staat op de website van ProVoet.

Bron: ProVoet

1 REACTIE

  1. Dag M., bij deze zou ik graag het abonnement van Podopost opzeggen. Met ingang van 1 januari 2025.
    Kan dat op deze manier of mag ik het anders doen.
    Ik hoor het graag. Vriendelijke groeten Joke Pluim. Lid nr. 003088 bij voorbaat dank voor uw reactie.