Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

‘Meer werkplezier lost personeelstekort in zorg op’

Kees Bals
Maak beter gebruik van de deskundigheid van zorgprofessionals, dan blijven ze behouden voor deze sector. Dat is in het kort het advies dat VvAA geeft aan de kabinetsinformateurs.

‘Verhoog het werkplezier’, staat daarbij voorop voor dit collectief van 130.000 zorgprofessionals. Klachten die wijzen op een burn-out blijven stijgen en komen nu voor bij 22 procent van de mensen die in de zorg werken. Ben erop tijd bij als ze dit soort klachten hebben, geef hen ondersteuning om te voorkomen dat ze afhaken en zorg dat de kosten voor die hulp worden vergoed. Een lagere werkdruk en meer mogelijkheden om je te blijven ontwikkelen in je vak, zijn ook belangrijk.

Minder administratie

Kijk verder naar het verminderen van de werktijd die in administratie gaat zitten, door kritisch te kijken of regels echt nodig zijn. Voor veel zorgmedewerkers zijn de regels die zorgverzekeraars opstellen de belangrijkste reden voor de hoeveelheid administratie die ze moeten doen. Deze verzekeraars zouden meer vertrouwen moeten hebben in de professionaliteit van de zorgmedewerkers.

Arts & Auto

VvAA was voorheen de Vereniging voor Arts en Auto en verzorgt vooral verzekeringen voor mensen die in de zorg werken, behalve voor artsen onder meer ook voor fysiotherapeuten, mondhygiënisten en verloskundigen.

Bron: VvAA