Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Mondhygiënisten in problemen door energiekosten

Meer dan een kwart van de mondhygiënistpraktijken zegt in financiële problemen te komen als de energiekosten op het huidige hoge niveau blijven. Zo’n 10 procent overweegt om dan te stoppen, blijkt uit een peiling van NVM-Mondhygiënisten.
Dental Care Concept. Tiny Dentists Characters Cleaning and Brushing Huge Teeth in Open Mouth. Doctor Use Tooth Paste. Health Care, Oral Treatment Program, Check Up. Cartoon People Vector Illustration *** Local Caption *** © invincible_bulldog / Getty Images / iStock
© invincible_bulldog / Getty Images / iStock

Voor de Tegemoetkoming Energiekosten (TEK) zouden de praktijken niet in aanmerking komen. ‘Ook voor de maatwerkafspraken met zorgverzekeraars komen mondhygiënisten niet in aanmerking omdat het hier gaat over gecontracteerde zorg’, aldus de beroepsvereniging.

NVM-Mondhygiënisten roept de regering op om te investeren in de energietransitie: ‘Vanwege de duurzaamheid, maar ook voor de continuïteit van de mondzorg.’

Uit de enquête blijkt dat 65,9 procent van de praktijken een variabel contract heeft. Bij 40,7 procent van de mondhygiënisten met een vast contract loopt dit contract af binnen een half jaar. Veel mondhygiënisten willen investeren in een duurzame praktijk, maar kunnen niet op korte termijn overschakelen.

Bron: Skipr, NVM-Mondhygiënisten