Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Nieuw boek Voeten en Sport

Maureen Limpens
Voor wie het behandelen van sportersvoeten een passie en professie is – of voor wie er meer over wil leren – verschijnt binnenkort bij BSL het boek Voeten en sport. Dit boek helpt behandelaren om betere zorg te leveren aan sporters en hun voeten. Het geeft inzicht in aandachtspunten bij het behandelen van sportspecifieke voetklachten, in de behandelmogelijkheden vanuit verschillende disciplines en in de mogelijkheden voor samenwerking.
Cover boek Voeten en sport

Algemeen deel

Het boek Voeten en sport is opgebouwd uit twee delen. In het algemeen deel (hoofdstukken 1 t/m 6), wordt gekeken naar de algemene zaken waar men mee te maken krijgt met sport en voeten. Hierbij is er aandacht voor onderwerpen als voetproblemen, -traumata, overbelastingblessures, sportschoeisel, sportsokken, verschillende soorten ondergrond en algemene aandachtspunten voor onderzoek en begeleiding van de sportvoeten.

Veelvoorkomende sporten

In het tweede deel (hoofdstukken 7 t/m 14) worden negen veelvoorkomende sporten belicht, te weten: recreatief hardlopen, wandelsport, wielersport, hockey, volleybal, voetbal, tennis, basketbal en fitness. Hierbij wordt dieper sportspecifiek ingegaan op de bewegingen van de voet, aandachtspunten in het onderzoek, het schoeisel met zijn eigenschappen en algemene aandachtspunten bij het begeleiden van de sporter. Deze hoofdstukken worden afgesloten met casuïstiek vanuit het perspectief van een van de disciplines (sport)podotherapeut, medisch pedicure (sport) of (sport)fysiotherapeut ter illustratie van de toepassing van de tools uit dit boek. Tot slot worden in het laatste hoofdstuk algemene verzorgingstips gegeven die aan de sporter gegeven kunnen worden.

Redactie

De redactie van dit boek bestaat uit toppers in hun eigen discipline: Ingrid Janssen (sportpodotherapeut, manueeltherapeut en klinisch gezondheidswetenschapper i.o.), Toos Mennen, (medisch pedicure sport) en Dennis van Poppel (sportfysiotherapeut, manueeltherapeut, bewegingswetenschapper.

Hoewel het boek zich primair richt op (medisch) pedicures (sport), podotherapeuten en (sport)fysiotherapeuten, is het geschikt voor iedereen die sportvoeten behandelt of een studie in die richting volgt.

Wil jij een seintje ontvangen wanneer het boek beschikbaar komt, meld je dan hier aan.