Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Het allerlaatste PedicureCongres van Margreet van Putten

Op 10 september vindt het PedicureCongres plaats met als thema: ‘Voeten, diabetes en sport’. Dagvoorzitter en samensteller van het programma, Margreet van Putten, heeft hiermee gekozen voor een onderwerp dat haar na aan het hart ligt.

De onderwerpen diabetes en sport bij voeten zijn inmiddels zowel qua wetenschap als aanpak sinds de laatste presentatie in 2017 weer aangepast en er is het nodige vernieuwd. Tijd dus voor een update.

De rol van de (medisch) pedicure is van groot belang als het gaat om het voorkomen van wonden. Ook na genezing van wonden is en blijft de juiste voetzorg zeer belangrijk. Sport en diabetes zijn nauw aan elkaar verbonden: echter, alleen met voeten die op de juiste wijze verzorgd worden en die ‘klaar’ zijn voor een sportieve belasting, zullen complicaties worden voorkomen. Tijdens dit PedicureCongres zal niet alleen aandacht zijn voor de laatste stand van de wetenschap, maar vooral ook de praktijk: veel casuïstiek zal worden aangeboden. Deelnemers kunnen na dit PedicureCongres weer volop aan de slag met de verworven kennis en vaardigheden.

Het PedicureCongres ‘Voeten, diabetes en sport’ wordt op zaterdag 10 september 2022 gehouden in het Van der Valk Hotel in Tiel. Deze dag kost €134,- (excl. btw) en is inclusief koffie/thee en lunch. Accreditatiepunten zijn aangevraagd bij ProCERT. Kijk op asws.nl/congressen voor meer informatie.

Bron: ASWS