Voetzorg algemeen

Over voetzorg algemeen

Waarover gaat dit thema?

Onder het thema Voetzorg Algemeen vind je informatie over onder meer instrumenten, hygiëne, schoenadvies, algemene voetverzorging.

 

Artikelen over dit thema

Voetzorg algemeen

Casus: Pedicure voor body en mind met voet- en onderbeenmassage

De voetverzorging van pedicure Judith van Royen uit Groningen is onlosmakelijk verbonden met een intuïtieve energetische voet- en (lymfe) onderbeenmassage. Met haar aanbod ‘pedicure voor body en mind’ richt ze zich op de totale mens. Maak kennis met deze andere invalshoek van waaruit zij het vak beoefent.

Zo pak je het aan als je weer aan het werk…

Vanaf maandag 11 mei mogen de praktijken onder strikte voorwaarden weer open. Uiteraard gelden voor de pedicurepraktijk de standaard hygiënemaatregelen die altijd al van kracht waren, maar nu zijn er ook aanvullende regels. Bracheorganisatie ProVoet heeft 2 protocollen gemaakt voor hoe te handelen in deze tijd: een protocol voor de ambulante werkende pedicures en medisch pedicures en het andere protocol voor de pedicures en medisch pedicures met een praktijk. We nemen enkele zaken uit het protocol door met ProVoet-communicatieadviseur Merijn Meivogel.
supplementen-vitamines

Nieuw informatiecentrum over voedingssupplementen

Het recent gelanceerde online Informatiecentrum IVG biedt wetenschappelijk onderbouwde informatie over vitamines, mineralen, kruiden en overige supplementen.
beëindiging-breken-ketting

ProVoet beëindigt samenwerking met NVvP

Aan de samenwerking tussen ProVoet en de Nederlandse Vereniging van Podotherapeuten (NVvP) komt na een officiële brief van de NVvP over de zelfstandige indicatiestelling van niet-gecontracteerde voetzorg door medisch pedicures, voorlopig tot een einde.
Ondernemen
expo-ASWS-VTV

ASWS bekijkt of aangepaste VTV mag doorgaan

ASWS bekijkt samen met andere partijen binnen de sector vakbeurzen of de VTV in juni in aangepaste vorm, volgens overheidsregels, mag doorgaan.

Meest gelezen