Voetzorg algemeen

Over voetzorg algemeen

Waarover gaat dit thema?

Onder het thema Voetzorg Algemeen vind je informatie over onder meer instrumenten, hygiëne, schoenadvies, algemene voetverzorging.

 

Artikelen over dit thema

Voetzorg algemeen

LUMC onderzoekt behandeling waterwratjes en schimmelnagels

Aan de hand van vragen uit de praktijk doet de afdeling Public Health en Eerstelijnsgeneeskunde (PHEG) van het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) onderzoek naar behandelingen van veelvoorkomende kleine kwalen. Waterwratjes zijn daar een voorbeeld van. Voor het onderzoek is het LUMC nog op zoek naar ouders van kinderen met waterwratjes.
Medische voetzorg

Casus: Het behandelen van ragaden

Menig voetverzorger vindt het lastig om ragaden te behandelen. Wat is de beste werkhouding? Welke instrumenten gebruik je? Eerst snijden en daarna frezen of andersom? Medisch pedicure Christine Mies demonstreert hoe zij de pijnlijke ragaden van meneer Van der Veeken aanpakt en hem adviseert ten aanzien van het voorkomen ervan. Daarnaast lees je over de relatie tussen de ragaden van meneer en cement.
Voetzorg algemeen
Medi Klingen-sets beschikbaar gesteld door Interfoot

ICT-Diensten: ‘Handleiding nodig? Dan hebben we iets verkeerd gedaan’

Bij het aanschaffen van software voor de praktijk wil je als pedicure boven alles één ding: gewoon probleemloos aan de slag gaan. Een laagdrempelig totaalpakket dus, met daarachter een bedrijf dat met je meedenkt. Maar welke service biedt de gemiddelde software, waardoor jij je vak zorgeloos kunt uitoefenen? Podopost zocht het uit.
Voetzorg algemeen

Column Selena: ‘De grenzen van ons vak’

Onlangs volgde ik een webinar in ons vakgebied. En wederom werd 'onze grens' besproken. Het aangeven en bepalen van je grenzen, dit moet jullie bekend in de oren klinken. Waar ligt onze grens?
Voetzorg algemeen

Column Iris: Misverstand…

In de Ergernissen Top 10 is het bij mij dringen wie de eerste plaats mag innemen: de no-show (cliënten die zonder afbellen wegblijven of niet thuis zijn) of de cliënten die op rekening zijn en niet of na veel aandringen betalen.

Meest gelezen