Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Pedicures minder tevreden over samenwerking podotherapeut

Brancheorganisatie ProVoet hield in maart 2022 een leden-enquête over de samenwerking met de podotherapeut. Hoe tevreden (of ontevreden) zijn leden hiermee? Deze enquête is in juni van dit jaar herhaald. Hieronder enkele belangrijke uitkomsten.
Closeup shot of a woman signing a form. She's writing on a financial contract. Shallow depth of field with focus on tip of the pen. *** Local Caption *** © Ridofranz / Getty Images / iStock (Symbolbild mit Fotomodell)
© Ridofranz / Getty Images / iStock (Symbolbild mit Fotomodell)

In het jaar 2022 gaven de respondenten het cijfer 7,2 (schaal van 0 tot 10) aan de samenwerking met de podotherapeuten. In het jaar 2023 is dit cijfer gedaald naar een 6,2. De tevredenheid is dus met één heel punt afgenomen.

Onderhandelruimte

De respondenten is gevraagd of er ruimte is om te onderhandelen over het tarief en het aantal behandelingen dat de cliënten mogen ontvangen. In 2022 gaf 2 procent aan ruimte te voelen om te onderhandelen over het tarief en 53 procent voelde ruimte om te onderhandelen over het aantal behandelingen. In 2023 is aan de respondenten gevraagd een cijfer te geven (op een schaal van 0 tot 10) voor de ruimte die ze voelen om te onderhandelen. Hierop is het gemiddelde cijfer voor onderhandelingsruimte over het tarief 1 en voor onderhandelingsruimte over het aantal behandelingen een 4.

Overige resultaten

In de leidraad voor de contractering van de voetzorg, die door ProVoet en NVvP gezamenlijk is opgesteld, staat dat het contractvoorstel voor het nieuwe jaar uiterlijk 1 november in het jaar daaraan voorafgaand bij de medisch pedicure moet worden voorgesteld. In de praktijk blijkt dit nauwelijks te gebeuren: zowel in 2022 als in 2023 geeft ongeveer 55 procent van de respondenten aan dat ze in de maand december een nieuw contract aangeboden krijgen. En ongeveer 25 procent van de respondenten geeft aan pas in januari van het nieuwe jaar een nieuw contract aangeboden te krijgen.

ProVoet: ‘Wij nemen deze uitkomsten mee in de gesprekken met de diverse stakeholders zoals de NVvP en de zorgverzekeraars. Vervolgens kijken wij wat we hier mee kunnen doen vanuit het ProVoet-beleid.’

Bron: Provoet