Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Pedicures niveau 3 ook in kwaliteitsregister

Vanaf 1 april 2024 wordt het ook voor pedicures met opleidingsniveau 3 mogelijk om hun kwaliteit zichtbaar te maken in het KRP (het Kwaliteitsregister voor Pedicures van ProCERT).

Young woman in beauty salon sitting down for pedicure treatment, female beautician is giving treatment on toenails. *** Local Caption *** © South_agency / Getty Images / iStock (Symbolbild mit Fotomodell)
© South_agency / Getty Images / iStock (Symbolbild mit Fotomodell)

Momenteel kennen we binnen het KRP het basisregister medisch pedicure en de deelregisters diabetische voet (DV) / reumatische voet (RV). Vanaf 1 april 2024 voegt ProCERT hier dus het basisregister pedicure aan toe. Eenmaal in het KRP zal ook een pedicure niveau 3 binnen de accreditatieperiode van drie jaar 24 punten moeten halen. Wel zijn deze punten, in tegenstelling tot de punten van een medisch pedicure, vrij besteedbaar binnen het domein Voetzorg. Accreditatie voor specialistische voetzorg is niet mogelijk, gezien de opleidingsachtergrond. Je kunt wél punten halen voor scholing, bijvoorbeeld: het volgen van de opleiding tot medisch pedicure.

‘Je zichtbaarheid in het KRP betekent niet dat je nu vergoede zorg mag verlenen, aangezien je daar (nog) niet voor opgeleid bent en geen AGB-code hebt’, benadrukt ProVoet. ‘ProVoet vindt het vooral belangrijk dat, naast medisch pedicures, ook pedicures de kans krijgen om zichzelf levenslang te ontwikkelen. En natuurlijk om deze kwaliteit aan de buitenwereld zichtbaar te maken.’

Inschrijving in het KRP is een vrijwillige keuze voor pedicures met niveau 3. Er zijn dezelfde kosten (en kortingen, bijvoorbeeld als je lid bent van de brancheorganisatie) aan verbonden als voor de medisch pedicures. Het aanmeldproces verloopt via de website van ProCERT.

Bron: ProVoet