Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Prijs voor zorgverslimmers deze week uitgereikt

Kees Bals
De Zorgverslimmer Award 2024 wordt aanstaande donderdag 29 februari uitgereikt. Stemmen voor de publieksprijs kan nog.

Voor de prijs zijn 24 zorgverslimmers genomineerd. Deze bedenkers van slimme oplossingen zorgen ervoor dat zorgverleners meer tijd hebben voor zorg. Zo heeft Filippo van Hellenberg Hubar de Wolk ontworpen, een heupairbag voor mensen die makkelijk vallen. Als iemand uit balans raakt en op de heup dreigt te vallen, activeert de airbag, waardoor de landing zachter is. Via GSM verbinding maakt de Wolk direct een melding van de val.

Zorgassistent Tessa

De virtuele zorgassistent Tessa, ontworpen door Wang Long Li, helpt mensen met dementie om langer zelfstandig te kunnen blijven wonen. Tessa kan bijvoorbeeld de persoon erop attenderen dat het tijd is om medicijnen te nemen, of om te gaan eten. Maar herinnert er de persoon ook aan dat wanneer die midden in de nacht op stap gaat, dat het beter is om nog een paar uurtjes te slapen.

Stemmen

Onder de genomineerden zijn ook mensen die een belangrijke rol spelen in het stimuleren van digitale vernieuwingen, of mensen die vernieuwingen hebben ontwikkeld voor de digitale administratie van zorgorganisaties. Stemmen voor de prijs kan op de site van de Award.

Bron: Tenzinger