Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Terugbetaling btw diabetische voetzorg

ProVoet voert overleg met de Belastingdienst en het ministerie van Financiën over welke (gecontracteerde) voetzorg precies valt onder de btw-vrijstelling en over de teruggave van de ten onrechte betaalde btw in het verleden.
businessman saving money concept. hand holding coins putting in jug glass *** Local Caption *** © lovelyday12 / stock.adobe.com
© lovelyday12 / stock.adobe.com

Dit is nodig na de uitspraak van de Hoge Raad op 9 september dat medisch pedicures niet langer btw in rekening hoeven te brengen over diabetische voetzorg. ProVoet en NVvP (podotherapeuten) waren hierover een procedure begonnen. Medisch pedicures kunnen vanaf juni dit jaar gecontracteerde diabetische voetzorg zonder btw factureren of declareren bij de podotherapeut of zorggroep. Ook over wat de uitspraak betekent voor btw-terugbetaling voor pedicures die zich niet bij deze zaak hadden aangesloten, moet nog duidelijkheid komen.

Voor podotherapeuten gold al dat ze geen btw hoefden te rekenen over diabetische voetzorg. Dat is nu voor medische pedicures gelijkgetrokken.

Bron: ProVoet