Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Btw-vrijstelling voetzorg uitgebreid

ProVoet heeft overeenstemming bereikt met de Belastingdienst bij het uitwerken van de btw-vrijstelling voor voetzorg. Dit naar aanleiding van het oordeel van de Hoge Raad in 2022. De vrijstelling geldt nu voor meer voetzorg dan diabetische, gecontracteerde voetzorg alleen.

Male hand laptop computer calculator money pen *** Local Caption *** © ldprod / stock.adobe.com
© ldprod / stock.adobe.com

De vrijstelling geldt voor behandelingen van medische en/of gezondheidskundige aard die tot doel hebben de bescherming, instandhouding of het herstel van de menselijke gezondheid. Voor pedicures heeft ProVoet in samenspraak met de Belastingdienst de meestvoorkomende behandelingen geanalyseerd en geconcludeerd dat die behandelingen tevens de behandelingen zijn die vallen onder de Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg (kortweg Wkkgz). Het gaat om voetbehandelingen die noodzakelijk zijn als het niet behandelen van huid- en nagelaandoeningen een risico vormt op complicaties. De vrijstelling geldt niet voor wellness-behandelingen of voor de verzorging van voeten om cosmetische redenen.

Op mijnprovoet.nl/btw lees je voor welke voetzorg de btw-vrijstelling geldt en per wanneer. Ook staat er uitgebreide informatie over het terugvorderen van ten onrechte betaalde btw.

Bron: ProVoet