Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Vijf bedrijven onder één dak

Ellen van Kruining
In Landgraaf werken vijf zelfstandige (medisch) pedicures samen in één pedicurecentrum.
De vijf samenwerkende pedicures: Roswitha helemaal rechts, Sophia tweede van rechts. Foto: Marcel van Hoorn

Het initiatief voor deze bijzondere manier van samenwerken komt van Roswitha Ots-Grunewald, pedicure sinds 2004. “Ik streef steeds naar het verhogen van de kwaliteit. Juist daarom verlangde ik naar de directe samenwerking met andere medisch pedicures. Zodat je elkaar naar een hoger niveau tilt. Hoe bereik je dat beter dan onder één dak?” In 2021 opent ze het pedicurecentrum: drie behandelkamers, een wachtruimte, een kantoor, een keuken en een toilet.

Elkaar helpen

Vijf (medisch) pedicures hebben hier onderdak. Ze runnen ieder een eigen zelfstandige bedrijf met een eigen bedrijfsnaam én ze gedragen zich als goede collega’s van elkaar. Roswitha: “Ieder is hier volkomen vrij in hoe ze haar bedrijf wil inrichten. Ieder voert haar werk op eigen wijze uit. Tegelijkertijd helpen we elkaar.”

‘Ik ben beter geworden’

Dat gaat meestal spontaan. Ze vragen elkaar om even mee te kijken wanneer een van hen daar behoefte aan heeft. Dat vraagt dan hooguit een paar minuten. Medisch pedicure Sophia Doublal: “Door deze samenwerking ben ik absoluut een betere medisch pedicure geworden. Dat is niet onopgemerkt gebleven, want het heeft me al veel tevreden cliënten opgeleverd.”

Podopost gaat in nummer 3 (verschijnt 13 juni) ‘Op bezoek’ bij de vijf pedicures in Landgraaf.

Tekst: Ellen van Kruining