Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Webinar over wetten waar je rekening mee moet houden

Kees Bals
Als (medisch) pedicure behoor je een goed zorgverlener te zijn. Een aantal wetten is daarbij belangrijk. Het webinar ‘Wkkgz in de pedicurepraktijk’ zet die voor je op een rijtje.

De Wet kwaliteit, klachten, geschillen en zorg is het beginpunt van deze webinar, legt docent Igna Breedeveld uit. Die is weer onlosmakelijk verbonden met de Wet geneeskundige behandelingsovereenkomt (Wgbo). In artikel 88 van die wet staat dat iedere zorgverlener, dus ook een pedicure, een goede zorgverlener moet zijn. Schiet je tekort dan ben je eventueel strafrechtelijk vervolgbaar op grond van de Wet BIG (Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg). Igna Breedveld: “Soms hoor ik pedicures zeggen ‘ik heb een vrij beroep’, maar dat betekent niets meer dan dat je een dienst verleent. Het is geen vrijbrief om te doen wat je wilt. Deze verschillende wetten zijn heel belangrijk voor je werk.”

BTW-vrijstelling

In het webinar gaat ze onder meer in op de BTW-vrijstelling. “Valt een behandeling onder de Wkkgz dan ben je vrijgesteld van BTW. Het uitgangspunt daarbij is: als ik niet behandel, hoe groot is dan de het risico voor de cliënt? Heeft die bijvoorbeeld zoveel eelt onder de voeten dat dit tot complicaties gaat leiden wanneer je dit niet verwijdert, dan is in de meeste situaties de vrijstelling van toepassing.”

Interactief

Het is een interactief webinar waarin je via chat vragen kunt stellen. Aan de hand van casuïstiek onderzoeken deelnemers en docent of een behandeling wel of niet onder de btw-vrijstelling valt. Op het eind van het webinar heb je meer inzicht in met welke wet- en regelgeving je als ondernemer rekening moet houden, belooft Breedeveld. “Ik breng het zo concreet mogelijk.”

Igna Breedeveld verzorgt het webinar ‘Wkkgz in pedicurepraktijk’ op woensdag 13 maart (9.00-12.00u). Daarna weer op 2 april, 24 mei, 18 juni en 14 november. Meer informatie en opgave op de website van Pediroda.