Voetzorg algemeen

Over voetzorg algemeen

Waarover gaat dit thema?

Onder het thema Voetzorg Algemeen vind je informatie over onder meer instrumenten, hygiëne, schoenadvies, algemene voetverzorging.

 

Artikelen over dit thema

Voetzorg algemeen

Op bezoek bij Elle Michiels: ‘Goede communicatie met je cliënten is zó belangrijk’

Elle Michiels is sinds veertien jaar eigenaar van Schoonheidssalon & Medisch Pedicure Elle. Deze hardwerkende schoonheidsspecialist en medisch pedicure draagt haar cliënten een warm hart toe. Tegelijkertijd zorgt ze goed voor zichzelf én het financieel gezond houden van haar bedrijf. Tijdens het interview vertelt ze gepassioneerd over haar werkzaamheden, jaarlijkse doelstellingen, keuzes maken, het omgaan met haar cliënten en productverkoop.
Medische voetzorg

Zo doe je dat: Werken met de trepaanfrees

De trepaanfrees kan fijn zijn om te gebruiken bij een dieper gelegen clavus, een grote clavus of neurovasculaire clavus. Het instrument is ook bruikbaar bij een clavus durus tussen de digiti, maar minder geschikt voor een clavus mollus.
Medische voetzorg

Casus: Leven met een bijzondere voet

Anna Verkerk (44) is geboren met een niet volledig ontwikkelde linkervoet. Na de geboorte stond haar voetje volledig naar dorsaal gebogen, bijna tegen het onderbeen aan. Artsen vertelden haar ouders dat er sprake was van een kreeftenvoet en dat zij de rest van haar leven mank zou lopen. Spelenderwijs leerde Anna echter een natuurlijke manier om haar voet te gebruiken.

Juridisch loket: Stoelverhuur in jouw praktijk

Wil jij zelf een pedicurepraktijk beginnen? Of heb je al een eigen praktijk, maar is jouw pand eigenlijk te groot waardoor ruimtes ongebruikt blijven? Denk dan eens na over stoelverhuur. Stoelhuur kan ook een uitkomst bieden, als je als zelfstandige aan de slag wil, maar nog niet de middelen hebt voor een eigen pand.
Voetzorg algemeen

Drukbezochte beurs

De Vakbeurs Pedicure & Beauty, in het weekend van 28 en 29 oktober, werd goed bezocht. Organisator Danny Rombouts van ASWS telde 15 procent meer bezoekers dan vorig jaar. Daarmee is de beurs ruim over de dip uit de coronajaren heen.

Meest gelezen