Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Aanrader voor diabetici: online voetenquiz op 31 maart

Anita de Jager
RondOm Podotherapeuten wil diabetici op een interactieve manier ondersteunen en heeft daarom een gratis online voetenquiz georganiseerd. Dit live-event staat voor 31 maart om 19 uur op de agenda. Ook cliënten van de pedicurepraktijk kunnen meedoen door zich aan te melden.  
©Fotalia

Circa 2 tot 3 procent van de totale diabetes-mellituspopulatie heeft last van voetwonden. Deze hebben vaak een slechte genezingstendens met een hersteltijd van meestal twee tot vijf maanden. Daarnaast vragen deze wonden om een intensieve behandeling, gaan ze vaak gepaard met langdurige ziekenhuisopnames en resulteren ze in verlies van mobiliteit en kwaliteit van leven. Zowel voor mensen met diabetes mellitus als het zorgsysteem is de belasting groot. De Zorgmodule Preventie Diabetische Voetulcera 2019 beveelt aan om deze mensen juist te adviseren over hoe ze hiermee om kunnen gaan. Om hier op een leuke innovatieve wijze vorm aan te geven gaat RondOm Podotherapeuten bijdragen aan dit maatschappelijk probleem.

Online quiz

‘Tijdens de interactieve quizavond komen er veel interessante voetenvragen aan bod, die men vanuit de huiskamer kan beantwoorden’, vertelt Laura Zantboer, diabetespodotherapeut bij RondOm Podotherapeuten. Daarnaast zullen ook andere experts op het gebied van de onderste extremiteiten antwoorden met de kijkers bespreken. Laura: ‘Zo hopen we samen veel problemen te voorkomen door kennis en ervaringen te delen.’

Aanmelden

Ken je cliënten met diabetes die graag voetproblemen willen voorkomen en hun kennis verbeteren? Wijs hen op de (gratis) online quiz over de diabetische voet op 31 maart om 19.00u.

rondompodotherapeuten.nl/quiz