Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

ASWS bekijkt of aangepaste VTV mag doorgaan

Betty van Wijngaarden
Betty van Wijngaarden is ruim 20 jaar werkzaam als zelfstandig journalist en tekstschrijver, gespecialiseerd in de gezondheidszorg. Zij is tevens actief als zzp-coach.
ASWS bekijkt samen met andere partijen binnen de sector vakbeurzen of de VTV in juni in aangepaste vorm, volgens overheidsregels, mag doorgaan.
expo-ASWS-VTV

Grote evenementen zoals festivals, sportevenementen en concerten zijn door de regering tot 1 september verboden. Maar voor kleine evenementen, congressen en vergaderingen geldt de datum van 1 juni. Partijen binnen de sector vakbeurzen hebben de handen ineengeslagen en de uitdaging van premier Rutte aangenomen om een protocol te maken dat voldoet aan de anderhalve-meter-economie. Met dit protocol hopen zij dat geplande vakbeurzen in juni, zoals de Vakbeurs Totale Voetverzorging op 20 en 21 juni, evengoed kunnen doorgaan.

Veilige VTV

Vakbeurzen hebben relatief weinig bezoekers in verhouding tot de beschikbare ruimte. Door te werken met tickets met een specifiek tijdstip (en tijdvak) wordt het mogelijk om bezoekers over de dag te spreiden zodat er altijd genoeg afstand gegarandeerd is. Andere onderdelen van het protocol zijn het creëren van een veilige routing naar en door locaties, ruime beschikbaarheid van hygiënemiddelen, en instructies aan exposanten om ook hun stands veilig in te richten. Daarmee zouden de vakbeurzen beter zijn ingericht dan bouwmarkten en tuincentra die momenteel 7 dagen per week open mogen zijn. Het protocol is eind april aan de overheid aangeboden. Naar verwachting is het rond 18 mei bekend of de overheid positief op de plannen van de sector vakbeurzen reageert. Houdt voor berichtgeving over de Vakbeurs Totale Voetverzorging ook de website van ASWS (www.asws.nl) in de gaten.

Bron: ASWS