Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Blog Saar: Nooit te oud om te leren…

Saar
Saar is een pseudoniem voor een nieuwe blogschrijver op podopost.nl. Saar is pedicure en vertelt met een kwinkslag over de pedicurebranche.
© fotostorm / Getty Images / iStock

Nou gaat het even helemaal mis! Ik zit op PE-online te neuzen hoe het gaat met mijn punten. Hoe ze verdeeld zijn in de domeinen en zo. En da’s maar goed ook! Deze pedicure DV/RV heeft geen enkel puntje in het domein diabetische voet en net zo veel (lees: net zo weinig) in reumatische voet. En het domein ‘overige’ stroomt over!

© fotostorm / Getty Images / iStock

Tijd voor actie dus en gericht scholingen uitkiezen. Om eerlijk te zijn heb ik de laatste tijd alleen gekozen op basis van interesse en aangezien er verschillende interessante onderwerpen voorbijkwamen heb ik mij rücksichtslos ingeschreven zonder acht te slaan op welke domeinen daarmee gevuld werden. Niet zo handig Saar!

Uit mijn comfortzone

Gelukkig zit ik pas op de helft van de accreditatieperiode dus dat moet wel goed komen. Nou is het echt niet zo dat ik alleen de leuke dingen doe. Ook ik kom soms uit mijn comfortzone. En dat kunnen soms de leerzaamste momenten zijn.

Voor mij was dat moment toen ik het webinar ‘sociale media voor pedicures’ volgde. Nou is daar niks geks aan, alleen hebben sociale media en ik een beetje een haat-liefdeverhouding. In de eerste plaats omdat niets is wat het lijkt en als je niet 3x per week wat plaatst dan schijnt het dat mensen je gaan vergeten. En dan het liefst vergezeld van bewegende beelden, want lezen is iets uit een ver verleden. Kortom, niet echt mijn ding.

Net een sauna…

En dat bleek maar weer pijnlijk toen we elkaars pagina gingen bekijken. Gemakzuchtig als ik ben heb ik mijn man ook de inloggegevens van mijn zakelijke Facebookpagina gegeven (sterker nog: de kans is groot dat hij de boel aangemaakt heeft) en dus was het eerste wat iedereen zag… zijn trots! Niet schrikken hoor… Dat is gewoon mijn werkruimte in onze achtertuin. Een mooi spulletje voorzien van gezellige lampen. En ik vond het dus schattig dat hij dat liet zien door middel van de profielfoto.

‘Goh, tis net een sauna!’ was dus een geheel terechte (maar toch enigszins pijnlijke) reactie die ik kreeg. Ondanks de foto’s die ik geplaatst heb van mijn crèmes en andere producten die gelukkig wel hun goedkeuring konden wegdragen, heb ik voor de rest alle social-media-wetten overtreden. Geen foto van moi in plaats van mijn logo, geen kekke TikTok-video’s en alles niet uitbundig genoeg.

Buiten de spotlights

Na afloop ging ik meteen aan de slag. Dit moest anders! Goed gedaan dus door de dames van dat webinar, want ik was gemotiveerd tot op het bot. En wat bleek… het was nog leerzaam ook: de volgende dag kwam het besef dat dit he-le-maal niets voor mij is. Wat een genot! Laat mij maar buiten de spotlights zo af en toe mijn stukjes schrijven. En crèmes verkoop ik als een tierelier tijdens het werken.

En gelukkig is niets wat het lijkt… Mijn cliënten hebben allemaal gewoon kleren aan!