Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Blog Saar: ‘We zitten hier niet voor de show…’

Gebeurt het jullie ook wel eens dat je op social media zit te scrollen en dat het dan ineens drie kwartier later is?
Indian Aloo Gobi dish with potato, cauliflower and spices on the textured grunge background *** Local Caption *** © byheaven / Getty Images / iStock
© byheaven / Getty Images / iStock

Vaak beland ik dan in kook- en bakvideo’s. Regelmatig doe ik inspiratie op en probeer ik (al dan niet in aangepaste vorm) om het te fabriceren. En nog vaker parkeer ik het in de rommella van mijn geheugen om er vervolgens nooit meer aan te denken.

Verhelderend en soms ook niet

Zoiets gebeurt mij ook vaak in Facebookgroepen met andere voetverzorgers. Ik vind het fijn om te lezen hoe collega’s met bepaalde zaken omgaan en hoe ze ergens tegenaan kijken. En vaak worden casussen besproken die vergelijkbaar zijn met wat je in je eigen praktijk tegenkomt. Soms verhelderend en soms ook helemaal niet, maar dan scroll je gewoon lekker snel door.
Een frustratie die vaak voorkomt zijn de ‘no-shows’. En dat snap ik heel goed. Het is heel vervelend als je zit te wachten op iemand voor wie je tijd hebt vrijgemaakt, je salon op temperatuur hebt gebracht en je spullen klaargelegd, waarschijnlijk iemand anders nee hebt verkocht en dat er vervolgens niemand op komt dagen. Dat betekent in ons geval gewoon geen geld. En diegene wil natúúrlijk wel zo snel mogelijk weer ingepland worden. Want ja, veel last van de voeten.

Alsof het in de lucht hangt

Wat altijd erg vreemd is, is dat er soms weken voorbij gaan zonder dat iemand het vergeet en dan ineens twee mensen op één dag. Dan lijkt het gewoon of het in de lucht hangt. Heerlijk om te lezen wat mijn collega’s in zo’n geval doen.
Dat zijn dus discussies waarin ik mij helemaal kan verliezen. Want iedereen pakt het anders aan. Sommigen zijn van de korte metten (waar ik erg veel bewondering voor heb) en anderen zijn weer wat voorzichtiger (wat ik best begrijp). Maar voor alles is wat te zeggen. Je moet vooral doen wat voor jezelf goed voelt. Want zoals de titel al zegt: we zitten er niet voor de show. We hebben een bedrijf te runnen. Er moet brood op de plank. En nee…, we hebben er geen échte baan naast, dit ís ons échte werk! (Was ook een keer een discussie over wat mensen aan pedicures vragen en ik moest smakelijk lachen wat er zoal voorbijkwam en wat schrikbarend bekend voor kwam.)

Met mijn eigen twist

Goed dus dat de topic ‘no-show’ regelmatig weer ter sprake komt, want dat helpt ons te rekenen waar we recht op hebben en in te plannen op de tijden wanneer het ons schikt.

Dit werkt dus eigenlijk precies hetzelfde als met de recepten. Sommige dingen maak ik wel, maar wel met mijn eigen twist en andere dingen laat ik voor wat ze zijn omdat het mijn smaak niet is.

Eens even kijken… Wat zal ik deze week eens gaan eten?!