Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

De NDF Zorgstandaard is geactualiseerd

Webredactie

De Nederlandse Diabetes Federatie (NDF) heeft de Zorgstandaard diabetes geactualiseerd. De versie die nu online staat, doet recht aan nieuwe inzichten en richtlijnen binnen het diabetesveld. De vernieuwde website biedt bovendien downloads met informatie per doelgroep, zoals type 1 kinderen of zwangerschapsdiabetes.

De NDF Zorgstandaard diabetes was de eerste zorgstandaard van Nederland. Sinds 2013 staat de Zorgstandaard online. Het belangrijkste doel van de zorgstandaard is het bevorderen van optimale zorg voor mensen met diabetes of een verhoogd risico daarop. De NDF beoogt zo een goede multidisciplinaire diabeteszorg beschrijven. Zowel patiënten als behandelaars zijn betrokken bij de totstandkoming van de Zorgstandaard.

Belangrijke input voor de recente actualisatieronde waren de NHG standaard ‘Diabetes mellitus type 2’, de NIV richtlijn ‘Diabetes Mellitus’, de NDF richtlijn ‘Signalering en monitoring van depressieve klachten bij mensen met diabetes’, het door de NDF ontwikkelde document ‘Farmaceutische zorg als integraal onderdeel van de diabeteszorg’ en de ‘NDF Voedingsrichtlijn Diabetes, 2015’.

Een eerder gedrukte versie van de Zorgstandaard is nog volop in omloop. De Nederlandse Diabetes Federatie waarschuwt dat deze versie verouderd is. De standaard is te vinden op www.zorgstandaarddiabetes.nl.

Bron: NDF