Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Gratis loopbaanadvies voor 45-plussers die werken

TvPO

Iedere werkende 45-plusser kan in 2019 gratis advies krijgen van een (zelf gekozen) loopbaanadviseur. Het advies wordt betaald vanuit de subsidieregeling ‘Ontwikkeladvies voor 45-plussers’ van de overheid. Zowel mensen die een verandering op werkgebied verwachten als mensen die in hun huidige werk (nu nog) heel tevreden zijn, kunnen hier gebruik van maken.

Minister Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft de subsidieregeling ‘Ontwikkeladvies voor 45-plussers’, dat het loopbaanadvies betaalt, opengesteld voor alle werkende 45-plussers. Voorheen konden alleen specifieke beroepen zoals ambulancemedewerkers, schoonmakers en leerkrachten gebruikmaken van de subsidie. Veel mensen die dat hadden gedaan, waren daar positief over. De minister denkt dat er nog veel meer mensen baat bij kunnen hebben om tijdig vooruit te kijken op werkgebied. Daarom trekt hij nog eens 3 miljoen euro extra uit voor de regeling, waardoor er in totaal 17 miljoen euro beschikbaar is.

De minister vindt het belangrijk dat mensen regelmatig nadenken over de toekomst van hun werk en over hun persoonlijke ontwikkeling. Maar in de praktijk komt het daar vaak niet van door drukte. “Iedereen komt aan het begin van het jaar met goede voornemens”, zegt minister Koolmees. “Ik denk dat het de moeite waard is om dit jaar met een loopbaanadviseur aan je eigen toekomst te werken.”

Werkende 45-plussers die van de regeling gebruik willen maken kunnen zelf een loopbaanadviseur in hun buurt zoeken. Bijvoorbeeld via Google, of via de site Hoe werkt Nederland. De loopbaancoach handelt verder zelf de administratie en de kosten af. De regeling is nog tot 10 januari 2020 beschikbaar.

Bron: Loopbaanvisie