Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Noodhulp voor zzp’ers die er geestelijk of fysiek ‘doorheen’ zitten

Betty van Wijngaarden
Betty van Wijngaarden is ruim 20 jaar werkzaam als zelfstandig journalist en tekstschrijver, gespecialiseerd in de gezondheidszorg. Zij is tevens actief als zzp-coach.
Zzp’ers die als gevolg van de huidige coronatijden er geestelijk of fysiek ‘doorheen’ zitten, kunnen een gratis gesprek krijgen met een Gezondheidscoach.
Foto: © StockRocket

Coronastress

De Gezondheidscoach is een initiatief van het Tulpenfonds en biedt de helpende hand om ‘coronastress’ bij zelfstandigen te voorkomen of te verlichten. De organisatie stelt sinds november in totaal 20 duizend uur gratis noodhulp ter beschikking. Iedere zzp’er die een beroep wil doen op de coach kan zich aanmelden via www.tulpenfonds.nl.

Luisterend oor

Ook bij zelfstandigen neemt de stress, onzekerheid, minder sociale contacten en alles gerelateerd aan het coronavirus toe, blijkt uit onderzoek. De wintermaanden zijn per definitie al de maanden waarin virussen welig tieren, dus een verlaging of inperking van maatregelen lijkt nog ver weg te liggen. Anders dan werknemers hebben zelfstandigen niet de luxe van een werkgever die thuiswerkplekken faciliteert, leuke virtuele borrels organiseert of anderszins ondersteunt in roerige tijden. Terwijl op zijn tijd een luisterend oor echt het verschil kan maken, meent het Tulpenfonds.

Ander gebaar

Maudie Derks, oprichter Tulpenfonds: “We zijn er voor voor de zelfstandige, die gewend is zijn eigen boontjes te doppen en heel goed in staat is alle stormen het hoofd te bieden. Trots zijn we op de flexibiliteit en daadkracht die aan de dag wordt gelegd. Tegelijkertijd weten we ook dat af en toe een luisterend oor, of iemand die meehelpt alternatieve oplossingen te formuleren heel welkom kan zijn. Standaard bieden we in onze dienstverlening een abonnement op preventie aan met de Gezondheidscoach, maar we vinden dat we in deze roerige tijden een ander gebaar moeten maken. Vandaar dat we, vanaf begin november, volledig gratis 20 duizend uur van onze Gezondheidscoach voor de komende 3 maanden ter beschikking stellen aan iedere zzp’er die daar behoefte aan heeft.”

Bron: Tulpenfonds