Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

TVL-subsidie voor vaste bedrijfslasten

Anita de Jager
Alle ondernemers met minimaal 30 procent omzetverlies kunnen in het vierde kwartaal van 2021 TVL-subsidie aanvragen voor hun vaste bedrijfslasten. Vanwege de impact van de maatregelen in november heeft het kabinet besloten om de eerder aangekondigde VLN-steunregeling om te zetten in een uitgebreide TVL voor het vierde kwartaal.
© CHROMORANGE / Matthias Stolt / dpa

De TVL wordt berekend met het omzetverlies (minimaal 30 procent), het percentage vaste lasten en een subsidiepercentage van 100 procent. De TVL is alleen voor het vierde kwartaal (Q4) van 2021 aan te vragen. De regeling geldt voor bedrijven met een eigen opgang. Dat geldt helaas niet voor alle pedicurepraktijken. Dat is ook de reden dat brancheorganisatie ProVoet het ministerie al in een eerder stadium had verzocht om de regel van eigen opgang te laten vervallen. Zo te zien is dat niet door het ministerie overgenomen.

De gewijzigde TVL-regeling is onderweg naar de Europese Commissie voor goedkeuring. Zodra er meer informatie over de opening van TVL Q4 2021 bekend is, wordt dat op rijksoverheid.nl vermeld. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) staat paraat en voert de TVL uit. Het ministerie van Economische Zaken & Klimaat (EZK) is verantwoordelijk voor de TVL-regeling.

Bron: rijksoverheid.nl