Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Column Tineke: Druk?

Tineke de Beer
Deze zomer ben ik, alhoewel ik met pensioen ben, druk geweest. Het klinkt wel zwaar, maar je kunt druk zijn met van alles, uiteraard. De kleinkinderen kwamen om de beurt een paar dagen logeren. Nu heb ik er maar 2, dus er waren nog dagen genoeg over. Maar gezellig is het wel hoor.
Logo_Podopost
Deze zomer ben ik, alhoewel ik met pensioen ben, druk geweest. Het klinkt wel zwaar, maar je kunt druk zijn met van alles, uiteraard. De kleinkinderen kwamen om de beurt een paar dagen logeren. Nu heb ik er maar 2, dus er waren nog dagen genoeg over. Maar gezellig is het wel hoor. En het fijne is dat je ze als opa en oma ook lekker kunt verwennen. We, mijn man en ik, spelen golf. Dat doen we nu 2 keer per week. Heerlijk buiten, geen kans dat er heel veel mensen zijn en lekker bewegen, dus wat wil je nog meer. Je loopt zo 4 of 5 kilometer, afhankelijk van de baan waar je loopt en het aantal holes dat je speelt.
Verder ben ik echt druk bezig geweest met het herzien van mijn boek, de ‘Pedicure instrumentenwijzer’. De 1e uitgave is in 2010 uitgekomen dus 10 jaar later zal er ongetwijfeld wel wat veranderd zijn. En dat heb ik zeker ervaren. Wat zijn er weer veel nieuwe en mooie instrumenten in de handel zeg, geweldig. De eigenaar van de groothandel zei gekscherend tegen me: ‘Je zou zo weer beginnen hè!’ Nou inderdaad de verleiding wordt groot, maar laat ik het pedicuren maar aan u overlaten. Wat een heel lastig onderdeel was, is dat de ‘Code voor het Voetverzorgingsbedrijf’ vernieuwd is. Nou nee, eigenlijk is hij vervangen door het ‘Bedrijfshandboek voor de pedicure en medisch pedicure’. Nu heb ik in mijn boek veel verwijzingen staan naar de voormalige code, dus dat moest allemaal veranderd worden. Op zich is dat zoeken en vervangen zou je denken, maar nee. Hoofdstukken zijn anders, de regels zijn anders en de plaatsing van die regels is ook nog anders. Ik heb dus veel gezocht in het bedrijfshandboek en hoop nu maar dat alle verwijzingen weer goed staan.
Gelukkig krijg ik eerst nog een proefdruk te zien waarin ik fouten kan wijzigen, maar lastig was dit stukje wel. Ik raad u aan om het bedrijfshandboek op de site van ProVoet te gaan bekijken en te gebruiken. Zeker qua reinigen, desinfectie en steriliseren is er best wat veranderd. Dan gaat het dus om alles; huid, instrumenten en oppervlakken. Best even ingewikkeld weer, maar wil je als pedicure goed werken, dan zul je moeten voldoen aan de geldende richtlijnen en protocollen.
“Zeker qua reinigen, desinfectie en steriliseren is er best wat veranderd”

Als afsluiter wil ik nog melden dat ik de foto bij de column na zoveel jaar ook wel wat verouderd vond, dus heb ik ook nog nieuw foto’s laten maken. Nu is de foto tenminste wat reëler, eerlijker qua rimpels en klopt het voor mijn gevoel beter met mijn leeftijd!”

https://static-content.springer.com/image/art%3A10.1007%2Fs12480-020-1345-y/MediaObjects/12480_2020_1345_Fig1_HTML.jpg
Tineke de Beer, ervaren medisch pedicure, inmiddels met pensioen.
Een van de eersten in Nederland die een praktijk had met zes pedicures in dienst, voormalig docent en bestuurslid van ProCERT