Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Column Tineke: Optimisme in het voorjaar

Tineke de Beer
Wat is het voorjaar toch prachtig. Vanmorgen (zondag) heb ik heerlijk anderhalf uur gewandeld. Ik kwam nog nauwelijks mensen tegen. Maar wel heel veel vogels die erg druk waren met elkaar. Het was lekker buiten, zo'n 12 graden en droog. Maar ik moet zeggen dat ik nu onderhand wel genoeg straatjes en parken in mijn woonplaats heb gezien hoor...
Logo_Podopost
Wat is het voorjaar toch prachtig. Vanmorgen (zondag) heb ik heerlijk anderhalf uur gewandeld. Ik kwam nog nauwelijks mensen tegen. Maar wel heel veel vogels die erg druk waren met elkaar. Het was lekker buiten, zo’n 12 graden en droog. Maar ik moet zeggen dat ik nu onderhand wel genoeg straatjes en parken in mijn woonplaats heb gezien hoor… Ik zou wel weer eens een museum in willen of naar het theater. Maar helaas, zover is het nog niet met het versoepelen van alle maatregelen. Ik denk wel dat alle collega’s nu heel blij zijn dat ze weer mogen werken. Alle maatregelen die daarbij horen zullen dat best zwaar maken. Na iedere cliënt de praktijk luchten en alles schoonmaken is best een klus, maar een uitbraak van het virus door jouw praktijk? Dat wil toch niemand! Ook denk ik dat velen weer wat positiever naar de toekomst kunnen en durven kijken. Al blijven sommige maatregelen vreemd aanvoelen. Maar het voorjaar maakt zoveel weer goed!
Eigenlijk begon het in februari al, bijna alle mensen gingen weer wat optimistischer kijken. Het sneeuwde en het vroor. Op de een of andere manier doet dat toch veel met het humeur. Ik zag tijdens mijn dagelijkse wandelingen mensen weer lachen en plezier maken. Ook begonnen sommigen spontaan een praatje tegen me. Nou dat gebeurt normaal zelden. Ik ben zo iemand die stug iedereen die ik tegenkom gedag zegt. Goedemorgen, goedemiddag…, het kost niets en het maakt de wereld vriendelijker. Maar daar denkt lang niet iedereen zo over. Behalve dus met die sneeuw en ijspret.
Vandaag, een paar weken later, schijnt de zon de hele dag en ook dan zie je hetzelfde verschijnsel. Iedereen zegt gedag, heel gezellig. En veel mensen lachen op zo’n mooie dag. Bijzonder om dat zo waar te nemen.
Velen zullen nu nog wel veel zorgen hebben over de toekomst, blijft mijn bedrijf wel bestaan, hou ik mijn baan wel. Wanneer is dat coronagedoe over? Dat kunnen best heel grote zorgen zijn, hoe moet je verder? We hopen met zijn allen dat we in de zomer een weer wat normaler leven kunnen gaan leiden. En ik hoop dat we dan met elkaar ook weer de horeca, evenementen, podiumkunsten, musea en detailhandel kunnen en mogen steunen, want die hebben toch wel erg grote klappen gehad, in ieder geval economisch gezien. We moeten het afwachten en hopen dat heel Nederland snel gevaccineerd is en dat we de economie weer kunnen opbouwen. Maar een beetje mooi weer doet vandaag in elk geval wonderen.
‘Goedemorgen, goedemiddag…, het kost niets’

Een fijn voorjaar voor iedereen!

https://static-content.springer.com/image/art%3A10.1007%2Fs12480-021-1410-1/MediaObjects/12480_2021_1410_Fig1_HTML.jpg
Tineke de Beer, ervaren medisch pedicure, inmiddels met pensioen. Een van de eersten in Nederland die een praktijk had met zes pedicures in dienst, voormalig docent en bestuurslid van ProCERT.