Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties3

Voorwoord: Bewustzijn

Maureen Limpens
Ik schrijf dit voorwoord de dag na de persconferentie van 28 september, de persconferentie waarbij de maatregelen om besmetting met het coronavirus tegen te gaan weer verder werden aangescherpt. Dat dat er zat aan te komen, kon je al op je klompen voelen aankomen.
Logo_Podopost
Ik schrijf dit voorwoord de dag na de persconferentie van 28 september, de persconferentie waarbij de maatregelen om besmetting met het coronavirus tegen te gaan weer verder werden aangescherpt. Dat dat er zat aan te komen, kon je al op je klompen voelen aankomen. Een deel van de bevolking in Nederland wordt immers steeds lakser in het bewaren van de minimale afstand tot anderen of het nemen van andere beschermingsmaatregelen. ‘Ikke, ikke, ikke en de rest kan stikke’. Het lijkt wel of mensen onvoldoende doordrongen zijn van de ernstige gevolgen die COVID-19 kan hebben. Zo hoorde ik een klussenman zeggen: ‘Ach, het is allemaal overdreven, het valt wel mee met de gevolgen van die besmetting.’ Dus kreeg hij de wedervraag of hij wist dat bij steeds meer COVID-19 patiënten hersenschade en neurologische problemen worden vastgesteld. En dat het dan niet alleen gaat om mensen die op de IC hebben gelegen. Nee, dat wist hij niet. Daar stond hij toch wel even van te kijken. Als deze Podopost in de brievenbus valt, zijn we weer 3 weken verder. Ik hoop dat de situatie er dan op vooruitgegaan is, en dat er meer bewustzijn is onder de bevolking om serieus met dit onderwerp om te gaan.

Begin september hebben we bij ons op kantoor een klankbordsessie gehouden met een aantal pedicures. Uiteraard met voldoende afstand tussen elkaar en iedereen gezeten aan 1-persoonstafeltjes. We hebben onder meer geïnventariseerd waar mogelijke verbeterpunten voor Podopost liggen, hoe onze informatieverstrekking in print en online wordt ervaren en aan welke informatie behoefte is. Ook hebben we gekeken naar onderwerpen voor 2021 en die deels gezamenlijk uitgewerkt. Voor ons zijn deze bijeenkomsten altijd zeer waardevol, omdat we ons ook bewust willen zijn van wat er leeft onder pedicures. En de deelnemende pedicures vertellen ons dat zij deze bijeenkomsten zelf ook heel waardevol vinden en dat ze het leuk vinden om ook op een andere manier met hun vak bezig te zijn. Deze klankbordsessie vindt altijd plaats in de 1e of 2e week van september. Wil je er volgende keer bij zijn om je input te leveren en je mening te geven, stuur dan een mailtje met je contactgegevens naar podopost@bsl.nl o.v.v. ‘Graag uitnodigen voor Podopost klankbordsessie 2021’.

https://static-content.springer.com/image/art%3A10.1007%2Fs12480-020-1352-z/MediaObjects/12480_2020_1352_Fig1_HTML.jpg
Maureen Limpens, hoofdredacteur
m.limpens@bsl.nl

3 REACTIES

  1. Lees alle reacties