Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Voorwoord: Blijven leren

Maureen Limpens
Deze uitgave staat in het teken van scholing. Om even een range te schetsen: peuters tussen de 18 en 24 maanden worden zich al bewust van de relatie tussen oorzaak en gevolg en kunnen vanaf dat moment leren. En iedereen kent het gezegde 'Je bent nooit te oud om te leren'.
Logo_Podopost
Deze uitgave staat in het teken van scholing. Om even een range te schetsen: peuters tussen de 18 en 24 maanden worden zich al bewust van de relatie tussen oorzaak en gevolg en kunnen vanaf dat moment leren. En iedereen kent het gezegde ‘Je bent nooit te oud om te leren’. Denk aan de 80-jarige die voor het eerst van zijn leven een parachutesprong waagt.
Leren kan bewust of onbewust gaan, het kan groot (een opleiding) of klein zijn (iets dat je toevallig zag en hebt onthouden). Bewust of onbewust, groot of klein, leren doe je dus eigenlijk je hele leven lang. En ondanks dat pedicure geen beschermd beroep is, heb je 99 procent zeker weten een erkende opleiding Pedicure gevolgd.
In deze uitgave staan we op verschillende manieren stil bij leren. Zo lees je onder meer dat we op de Podopost-website weer de scholingswijzer voor de komende periode hebben bijgewerkt. Kijk of er iets bijzit dat jou aanspreekt. Bij Pedicurenetwerk Zwolle hebben ze een intervisiepakket samengesteld dat ze willen uitrollen over het hele land. En wist je dat door een subsidiemaatregel van de overheid je nu zo goed als gratis kunt leren.
Mede door het verschijnen van het BKD Oncologie gaan we als het om leren gaat in deze uitgave specifiek in op oncologie. Zo staat in de casus de oncologische voetzorg centraal, hebben we een interview met oncodermatoloog Annemie Galimont en is er ook een artikel van haar hand over oncologische huid- en nagelafwijkingen aan de voet. Op de Podopost-website lees je overigens meer over het nieuwe BKD Oncologie in een extra interviewartikel met ProVoet-beleidsmedewerker Ingrid Harenberg.

En alvast vooruitlopend naar het volgende nummer, dat in het teken staat van hygiëne: dinsdag 14 september hebben we speciaal voor jullie een gratis webinar over hygiëne. En heb je vragen over dit thema? Stuur ze ons alvast toe, dan kunnen ze tijdens het webinar worden besproken tijdens de Q&A, maar je kunt ze ook tijdens het live webinar indienen. Zie de aankondigingen in het blad en op podopost.nl om je hiervoor aan te melden. En test jij graag je kennis? Doe dan mee aan de kennistoetsen van Podopost op de website.

https://static-content.springer.com/image/art%3A10.1007%2Fs12480-021-1463-1/MediaObjects/12480_2021_1463_Fig1_HTML.jpg
Maureen Limpens, hoofdredacteur
m.limpens@bsl.nl